Що приготувати з кольорової капусти: ТОП-5 рецептів
У кулінарії кольорова капуста цінується не тільки за багатий вітамінно-мінеральний склад, а й за смачні і ніжні страви, які з неї готують. У нашій добірці ти знайдеш рецепти супу, салату, запіканки і пирога з кольорової капусти.
Суп з кольорової капусти: Рецепт
Суп з кольорової капусти
Кольорова капуста - справжнє джерело корисних речовин. Вона дуже добре розкриває свій смак в супах-пюре.
Інгредієнти для супу з кольорової капусти: • кольорова капуста - 2 шт.; • курячий бульйон - 5 склянок; • ріпчасту цибулю або цибулю-порей - 1 шт. або 2 стебла; • вершкове масло - 1/2 склянки; • борошно - 1/2 склянки; • молоко - 3 склянки; • сіль, мелений перець за смаком; • грінки для подачі.
Спосіб приготування: 1. Нарізати кольорову капусту і цибулю-порей. Варити на повільному вогні в бульйоні протягом 30 хвилин. Збити в блендері до бажаної консистенції.
2. Розтопити вершкове масло в глибокій сковороді і додати борошно. Збиваючи, поступово додати молоко; варити до загустіння, весь час помішуючи. Додати всі інші інгредієнти і приправити за смаком.
3. Подавати суп разом з грінками.
Рецепт запеченої кольорової капусти з сиром
Запечена кольорова капуста з сиром
Кольорова капуста, запечена в духовці - це гарна самостійна страва і прекрасний гарнір до м'яса або риби.
Інгредієнти • капуста кольорова - 1 невеликий качан; • яйця - 3 шт.; • вершки - 200 мл.; • сіль - за смаком; • мелений перець - за смаком; • сухий часник - за смаком; • мускатний горіх - за смаком; • сир - 100 г.; • зелень - для подачі.
Як приготувати: 1. Кольорову капусту розібрати на суцвіття і помити.
2. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння, додати капусту і варити протягом 5 хвилин. Злити рідину.
3. Збити в мисці яйця, додати вершки, сіль, мелений перець, сухий часник і мускатний горіх.
4. Викласти капусту в глибоку нероз'ємну форму для запікання. Залити вершково-яєчною сумішшю і посипати тертим сиром.
5. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готову страву за бажанням посипати зеленню.
Салат з копченої норвезької сьомги з брокколі і кольоровою капустою
Салат з копченої норвезької сьомги з брокколі і кольоровою капустою
Згідно з рекомендаціями дієтологів і лікарів, для поліпшення загального здоров'я, зміцнення нервової системи, підтримки молодості організму, сьомгу потрібно їсти 2 рази на тиждень, особливо навесні і зимою. Цю смачну рибу додають у салати. Склад овочів для них можна підібрати за власним смаком.
Інгредієнти (на 4 персони): • 200 г. норвезької сьомги холодного копчення; • 500-600 г. цвітної капусти та брокколі; • 1 цибуля ріпчаста (або цибуля-порей); • 1 столова ложка смажених кедрових горіхів; • оливкова олія; • бальзамічний оцет; • сіль і перець.
Приготування: Порізати філе копченої норвезької сьомги на тонкі смужки. Зварити капусту до напівготовності у злегка підсоленій воді і розібрати на суцвіття. Брокколі ошпарити окропом і також розділити на суцвіття. Порізати дрібно цибулю, додати оцет, сіль, перець, оливкову олію і добре перемішати. Заправка повинна бути досить рідкою. Помістити овочі в миску, залити заправкою і перемішати. Викласти овочі на тарілку, зверху помістити смужки копченої норвезької сьомги, полити залишками заправки і посипати кедровими горіхами.
Пиріг з листкового тіста з кольоровою капустою
Пиріг з листкового тіста з кольоровою капустою
Рецепт несолодкого пирога з листкового тіста кольоровою капустою, цукіні і яєчно-вершковою заправкою
Рецепт приготування рибної запіканки з кольоровою капустою 1. Кольорову капусту помити і розділити на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити 10-15 хвилин. Злити рідину і збити капусту блендером.
2. Відправити отримане пюре в сковороду і готувати на сильному вогні протягом 3-5 хвилин. Додати половину вершкового масла, сметану і гірчицю, приправити за смаком і зняти з плити.
3. В окремій сковороді з рослинним маслом обсмажити рибне філе протягом 2-3 хвилин. Додати подрібнену цибулю і готувати ще 3-5 хвилин. Розім'яти рибу виделкою, додати сіль і гірчицю, прогріти.
4. Форму для випічки змастити маслом і викласти шар риби. Зверху розподілити пюре з капусти, посипати хлібними крихтами і тертим сиром. Скропити розтопленим вершковим маслом і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.