АвторизаціяРеклама

» » » Як використовувати шкірку від апельсинів

Як використовувати шкірку від апельсинів

Як використовувати шкірку від апельсинів Прийшов довгоочікуваний сезон апельсинів і мандаринів. І якщо ти досі викидаєш шкірку від цитрусових, читай, що можна з нею зробити і починай збирати цінну цедру.

У апельсинових кірках міститься дуже багато корисних вітамінів, і їх вживання сприятливо позначиться на здоров'ї. Наприклад, вітаміну С в 2 рази більше, ніж в м'якоті, а також кальцій, харчові волокна і фітонутрієнти.

Якщо ти все ж настроїшся використовувати апельсинові кірки, то, по-перше, апельсини потрібно ретельно мити, по-друге, ретельно висушувати, щоб при зберіганні вони не запліснявіли.

Косметика

З апельсинових кірок виходить хороший скраб для обличчя - він здатний поліпшити колір обличчя, освітлити його і зменшити прояви пігментних плям.

Для його приготування необхідно перемолоти висушені апельсинові кірки, змішати з йогуртом без добавок або сметаною і наносити масажними рухами на обличчя. Залиш скраб на 10 хвилин і лише потім змий прохолодною водою.

Ще можна приготувати скраб для тіла. Знадобиться третина шматка дитячого мила, 3 столові ложки води, 2 столові ложки мелених кірочок, столова ложка морської солі, столова ложка гліцерину. Натри мило на тертці якомога дрібніше, розтопити на водяній бані, змішай з водою і додай кірки. Тільки тепер зніми з водяної бані і додай інші інгредієнти. Нанось скраб на будь-які ділянки тіла під час банних процедур.

Перемелені апельсинові кірки можуть допомогти в відбілюванні зубів - просто додай їх до зубної пасти або просто зворотною стороною шкурки зуби.

Медицина

Через наявність вітаміну С апельсинові кірки вважаються засобом для підвищення імунітету. Покриши їх дрібно в чай ​​або заварюй окремо. Вони не тільки допоможуть боротися із застудами, але і нормалізують травлення.

На кухні

Використовуй перемелені апельсинові кірки в якості ароматизатора до випічки, добавки в смузі або вітамінні коктейлі, в чай ​​або компот при його приготуванні, а можеш спробувати приготувати цукати з апельсинових кірок.

Залий свіжі шкурки водою на пару днів. Потім поміняй воду і провари кірки протягом 15 хвилин, потім поміняй воду, і знову провари, і ще раз. Зварені кірки поріж смужками. Звари сироп - 2 склянки цукру на склянку води, кинь в сироп скоринки і провари до прозорості корок. Додай в кінці лимонну кислоту. Готові цукати зніми з вогню, злий сироп і підсуши. Обваляй в цукрі і висуши в теплій духовці.

кулінарні поради, апельсини
Оціни пораду →
Переглядів: 1617
Рейтинг: 4.0/5

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ