АвторизаціяРеклама

» » » Смачні мариновані опеньки - простий рецепт

Смачні мариновані опеньки - простий рецепт

Смачні мариновані опеньки - простий рецепт При низькій калорійності, яка становить усього 18 кілокалорій на 100 грамів грибів, опеньки мають високу поживну цінність. Так само вони містять вітаміни груп РР і В, цінні мікроелементи. Опеньки багаті вітаміном С настільки, що їм програє навіть чорниця.

Перш, ніж маринувати опеньки, рекомендуємо ретельно оглянути їх. Несправжні опеньки зовні схожі на їстівні, проте вони дуже небезпечні і можуть стати причиною найсильнішого отруєння організму.

Як відрізнити їстівні опеньки від отруйних:
· Капелюшки отруйних опеньків мають яскраве забарвлення;
· М'якоть нормальних грибів біла, тоді як у отруйних жовта;
· На ніжках їстівних опеньок є колечка-манжети;
· Справжні опеньки мають запах грибів.

Нерідко після збору грибів немає сил щоб їх почистити, але промити опеньки необхідно. Після цього їх можна покласти в морозилку. Перед тим, як маринувати опеньки, їх не потрібно розморожувати.

Щоб ваші закрутки вийшли смачними і радували ваших гостей до наступної осені необхідно дотримуватися кількох рекомендацій:

1. Попередньо замочуйте гриби в підсоленій воді. Якщо в опеньках залишилися личинки або комахи-вони спливуть; ваше блюдо буде безпечним, а термін його зберігання-довгим. Якщо в воду додати трохи лимонної кислоти, гриби збережуть своє природне забарвлення і апетитний вигляд.
2. Капелюшки великих грибів рекомендується розрізати на кілька частин.
3. Використовуйте капронові кришки, попередньо простерилізовані в окропі. Вони є кращим захистом від ботулізму, ніж металеві.

Як маринувати опеньки: простий рецепт


Налийте в каструлю приблизно 1.5 літра води, доведіть її до кипіння і всипте підготовлені гриби. Після 10 хвилин варіння воду злийте. Потім знову наповніть каструлю водою і варіть гриби приблизно 45 хвилин, знімаючи піну. Як тільки опеньки осядуть на дно - вони готові. Частину води, що залишилася після варіння використовуйте в якості маринаду.

Якщо у вас все ще виникає питання - як маринувати опеньки на зиму? то вищевказаний рецепт як недоречно підійде вам, і в будь-який святковий день у вас на столі буде присутня ця смачна закрутка своїми руками.

Що кладуть в маринад для опеньок:
- 2 шт лаврового листа;
- кілька горошин запашного перцю;
- 2 подрібнених зубчики часнику;
- 2 ст. ложки солі;
- 2 ст. ложки столового оцту;
- 1 ст. ложку цукру.

До слова: Якщо вам подобаються пікантні мариновані опеньки - додайте в маринад трохи кориці або гвоздики, це зробить смак грибочків оригінальним і неповторним.

Підготовлені банки наповніть відвареними грибами, залийте маринадом і закрийте простерилізованими капроновими кришками.

Щоб не довелося виловлювати спеції перед подачею опеньків на стіл, маринад краще попередньо процідити через марлю або сито. Так спеції віддадуть весь свій аромат, але не будуть заважати насолоджуватися готовим блюдом.

гриби, консервація, Рецепт, закрутки, опеньки
Оціни пораду →
Переглядів: 85
Рейтинг: 5.0/2

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ