АвторизаціяРеклама

» » » Ароматне печиво з мигдалем - смачний десерт під каву або чай

Ароматне печиво з мигдалем - смачний десерт під каву або чай

Сьогодні приготуємо хрустке, легке, смачне італійське печиво - Кантучіні, яке неймовірно популярне на просторах Тоскани. Там його смакують до вина, у нас же воно прекрасно підходить до улюбленої кави або чаю. До речі, подейкують, що воно може зберігатися до 3-4 місяців. З особистого досвіду можу сказати, розходиться за 5 хвилин.

Що вам знадобиться?
- Мигдаль - 100 г
- Журавлина - 100 г
- Борошно - 500 г
- Цукор - 200 г
- Масло вершкове - 70 г
- Молоко - 70 мл
- Яйця - 3 шт
- Розпушувач - 8 г
- Сіль - щіпка
- Цедра 1 лимону.

Процес приготування:
1. Висипаємо борошно в ємність, додаємо цукор, розпушувач і дрібку солі. Туди ж відправляємо масло, цедру лимона і молоко.
2. Вимішуємо гарненько тісто.
3. Розкачуємо тісто в невеликий млинець, товщиною 1 см.
4. На тісто викладаємо мигдаль, журавлину і формуємо з отриманої маси товсту ковбаску.
5. Тісто ділимо на 4 частини і також з кожної формуємо ковбаски.
6. Викладаємо ковбаски на деко, застелене пергаментом і відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 180С.
7. Дістаємо, ріжемо на дольки і ще раз відправляємо в духовку на 5-7 хвилин, щоб наше печиво трохи підсушити.

Час приготування: 45 хвилин.

Маленький лайфхак: щоб зменшити калорійність, зменшіть кількість цукру, а пшеничне борошно замініть на вівсяну.

Якщо вам ніколи читати, ось ловіть відео рецепт ароматного печива з мигдалем


печиво, відео рецепт, десерт
Оціни пораду →
Переглядів: 101
Рейтинг: 5.0/1

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ