ВойтиРеклама на сайте

Чи можна дітям їсти шашлики

Чи можна дітям їсти шашлики Літо - пора пікніків! Якщо хочеш побалувати дитину шашликом, дізнайся на Borispol.org.ua, як його правильно приготувати.

Ти повинна знати:

1. Шашлики шкідливі як для дорослих, так і для дітей. При приготуванні шашлику жир потрапляє на жар, в результаті чого утворюються випаровування, в яких містяться канцерогени - речовини, які в процесі накопичення в нашому організмі можуть призвести до виникнення злоякісних пухлин.

2. Також тебе повинно насторожити те, що при приготуванні шашликів використовуються різноманітні спеції. Але різні прянощі можна давати дітям в залежності від їх віку, а деякі приправи і зовсім заборонені дітям.

3. Шашлики - це досить важка їжа, тому якщо не хочеш, щоб у дитини могли виникнути проблеми з травленням, ти цілком можеш вдома приготувати м'ясо (відварити або запекти), а на природі, надівши на шампур, просто злегка розігріти: так будеш впевнена в готовності м'яса і його властивості, при цьому малюк буде нарівні з іншими їсти м'ясо з шампурів (багатьом дітям цей процес дуже подобається).

4. Нерідко можна знайти обговорення на різних форумах, де мами кажуть, що їхні діти ледь не з півторарічного віку їдять шашлики. В даному випадку це неприпустимо: так, в цьому віці дитина вже може їсти м'ясо, але його організм готовий переробляти лише м'ясо, приготоване на пару або тушковане.

5. Ряд педіатрів рекомендує дітям до дванадцяти років шашлик взагалі не їсти: жири, що містяться в м'ясі, під час приготування на вогні змінюють свою структуру і перетворюються на тугоплавкі, а переварити їх можуть тільки ферменти підшлункової залози. До підліткового віку цих ферментів виробляється дуже мало, тому шашликове м'ясо у дитини практично не перетравлюється.

6. Якщо тобі все-таки дуже хочеться долучити дитину до сімейного пікніка, давай йому шашлик в невеликих кількостях.

7. Шашлик для дітей краще готувати з курки або індички, риби, телятини, нежирної свинини або з філе яловичини.

8. Запивати м'ясо краще всього теплими напоями, наприклад, чаєм. Речовини, які в ньому містяться, стимулюють травлення. Також підійдуть теплі морси і компоти. При вживанні холодних напоїв жир твердне в шлунку і може або насилу перетравлюватися, або зовсім не перетравлюватися.

Як приготувати шашлик з курки?

Інгредієнти для курячого шашлику:
• 2 курячі грудки;
• невелика цибулина;
• часник;
• 1 л. кефіру;
• 2 шт. болгарського перцю;
• 2 помідори;
• білий хліб;
• сіль за смаком.

Рецепт приготування шашлику з курки:
1. Для приготування дві курячі грудки необхідно злегка посолити і укласти в глибоку миску.
2. Додати туди порізану кільцями невелику цибулину і зубчик часнику, пропущений через прес.
3. Залити все це кефіром і залишити на кілька годин у холодильнику, прикривши кришкою.
4. Солодкий болгарський перець і помідори порізати невеликими шматочками.
5. Насадити на дерев'яні шпажки упереміш зі шматочками замаринованого м'яса, перцю, помідори, кільця цибулі, шматочки білого хліба.
6. Шашличок необхідно запікати в духовці протягом 10 хвилин.

шашлик, діти, поради батькам
Оціни пораду →
Переглядів: 452
Рейтинг: 5.0/2

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...