ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як правильно підібрати дієту за віком

Як правильно підібрати дієту за віком Однією з найбільш ефективних і правильних систем живлення, лікарі і професіонали вважають дієту за віком.

Саме вікові категорії визначають поточні потреби організму в різноманітній їжі і служать індикатором стану всього організму.

До 25 років - молоде-зелене
Хочете мати стрункі ноги, плоский живіт і підтягнуті сідниці? Тоді дотримуйтеся «молодої» дієти і хоч трохи дотримуйтеся режиму дня. Добова потреба організму в даний період - від 1800 до 2 тисяч калорій. Найважливіші компоненти для вас - це кальцій, що допомагає формувати кістковий скелет і залізо, поліпшує правильний розвиток клітин крові.

Починайте ранок зі склянки прохолодної води, на сніданок споживайте фрукти, несолодку каву / чай або ж варені яйця. В обід можна побалувати себе білим м'ясом, йогуртом, сирими овочами без майонезу і хлібом з грубої муки. Вечерю робіть легкою - це риба з овочами, салат або овочевий суп. Протягом дня уникайте пиріжків, солодкого і морозива, як перекушування можна застосовувати банани, яблука і сухофрукти.

До 45 років - функціональна зрілість
Саме в даний період, представниці прекрасної статі починають активно
набирати зайву вагу. Можна їсти більшість продуктів, але потроху і не поспішаючи.
Повністю уникайте солодкого і напівфабрикатів, відмовтеся від добавок.

На вашому столі обов'язково має бути присутня жирна риба, багата антиоксидантами, крупи і овочі, а також часник. Пийте побільше води, вона перебиває апетит і виводить з організму, накопичені за молоді роки токсини.
На сніданок досить з'їсти дві скибочки
хліба з висівками з кавою або ж чаєм без цукру. В обід - 150 граммів риби, деколи м'яса, овочевий суп і натуральний йогурт.
На вечерю вживайте знежирений сир, кефір і достатню кількість фруктів / овочів з невеликою кількістю рослинної олії.

Після 45 років - до зеніту життя
У цей період у жінок після менопаузи, дуже швидко набирається зайва вага,
обумовлений гормональним зрушенням і уповільненням обміну речовин. Організму в даний період необхідний вітамін С, білки, цинк, кальцій.

Обов'язково вживайте в їжу, велику кількість цитрусових, ягід, ківі, не забувайте про морепродукти і крупи, шпинаті і горіхах, а також мінеральній воді.

Сніданок жінки після 45 років повинен складатися з скибочки білого хліба з джемом, чашки кави з молоком і знежиреного йогурту. В обід можна з'їсти картопляне пюре або рагу з овочів, суп, овочі, 100 граммів риби або м'яса, кілька яєць, скибочку хліба і пару фруктів. На вечерю пропишіть собі фруктовий салат, шматочок сиру і овочевий пюре-суп.

дієта, правильно підбрати дієту, схуднення, дієта за віком, здоровья
Оціни пораду →
Переглядів: 1014
Рейтинг: 5.0/3

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...