Рецензія - Останній романтик планети Земля

Рецензія - Останній романтик планети Земля Мила і по-французьки дивна трагікомедія Останній романтик планети Земля - розповідь про кінець світу і великої любові.

У світлі останніх подій фільм здається мало не пророчим: ядерні хмари летять на Європу саме з боку далекого Сходу. У справі вимирання всіх людей також бере активну участь невідомий вірус, але взагалі суть кінця світу залишається як би не в фокусі. На відміну від багатобюджетні голлівудських фільмів-катастроф, Останній романтик планети Земля акцентує увагу на людях. Вірніше, на одній людині.

Головний герой картини - самотній лузер середніх років (Матьє Амальрік), меланхолійно жующий соплі в курортному містечку і спостерігає початок кінця. З неба падає попіл люди тікають світ за очі, по пляжу нишпорять солдати в протихімічних комбінезонах, - а він спостерігає все це з великою нудьгою і починає писати роман про свою втраченої любові. А коли не звертати уваги на що діється армагеддец стає неможливо - сідає на мопед і їде шукати ту саму єдину. Романтичніше нікуди.

У цілому, сюжет фільму дуже дитячий, кривуватий і ховає у кущах цілі оркестри, - але творцям можна пробачити все (навіть сверхідіотскіе сексуальні сцени) за дуже смачно прописану картину кінця. Хаос і паніка, показана не великими планами зі вибухаючими хмарочосами, а зсередини: переповнені потяги, порожні вулиці, зруйнована інфраструктура і сніданок в кафешці під звуки військових сирен.

В оригіналі фільм називається трішки інакше: Останні дні світу - і ось саме на це варто звернути увагу. Любовно-романтична лінія (навіть три любовних лінії: сором'язливий однорукий лузер виявляється дуже успішним самцем у очах панікуючих французьких баб) здатна зворушити хіба що любителів дамських романів, а от останні дні показані дійсно яскраво. Тим, хто в очікуванні наступного року вже почав заносити консерви в свій бункер, - рекомендуємо.

Переглядів: 858