, що" />

Рецензія на фільм "Війна богів: Безсмертні 3D"

Рецензія на фільм "Війна богів: Безсмертні 3D" Міфи і легенди Давньої Греції представляють собою досить благодатний грунт для кінематографа. Яскравим прикладом тому служить торішня "Битва Титанів", що зібрала в світовому прокаті майже $ 500 млн. Безумовно, нині вийшла на світові екрані Війні Богів, порівнянь з торішнім касовим хітом Warner Bros. було не уникнути. Але на цьому зупинимося трохи далі.

В основу свого нового фільму Тарсем Сінх, режисер проекту, поклав один з найвідоміших давньогрецьких міфів про Тесея і Мінотавра. Однак, він не вважав за необхідне дотримуватися оригінального тексту міфу, а зняв швидше "роздуми на тему", що наврядчи приведе в захват любителів давньогрецьких легенд. Тесей (Генрі Кавілл) - молодий селянин, провідний невибагливу життя в одному з селищ Стародавньої Греції, коли кровожерливі легіони жорстокого царя Гіперіона (Міккі Рурк) вриваються в його село, вбивають його мати, а самого беруть в полон. Гіперіон шукає Епірську Лук, легендарне зброю зроблене руками бога війни Ареса. Адже тільки з його допомогою можна звільнити Титанів від тисячолітнього ув'язнення в горах Тартар і помститися Богам, на думку Гіперіона байдуже спостерігав як його близькі корчаться від болю і вмирають. Але Тесеєві вдається втекти. Тепер, разом зі своїм другом Ставросом (Стівен Дорфф) і пророчицею Федра (Фріда Пінто), він відправляється в небезпечну подорож, з метою відшукати лук першим і помститися жорстокого царя, весь час намагаючись хоча б на крок випереджати ворога. Адже на кону - вся Еллада.

На цей раз почну з мінусів. Різноманітні міфічні істоти, на яких так багатий і щедрий казковий світ міфів і легенд Стародавньої Греції, у фільмі практично зовсім відсутні, на відміну від уже згадуваної Битви Титанів, де були і медуза, і кракен, і пегас, і багато-багато хто ще. На думку деяких там навіть був їх надлишок. Тут же, навіть ті, що присутні, зображені якось безглуздо. Приміром, Мінотавр, дивлячись на якого, думаю, навіть не всі глядачі розуміють, що це він. Ну як можна було в наш вік комп'ютерних технологій зробити Мінотавра у вигляді людини в металевій масці бика? Це ж сміх і гріх. Відразу згадалися старі японські фільми про Годзіллу, де Годзіллу зображував людина в костюмі. Але тоді у творців було вагоме виправдання. На той момент по-іншому зробити було просто неможливо. Яке виправдання тут? Хіба що бюджету не вистачило? Може й так. Аналогічні претензії і до образів Титанів. Просто вимазана брудом масовка. У цьому плані я звичайно очікував значно більшого. Крім того більшість діалогів дуже слабкі й банальні.

Але тим не менше далеко не все так безнадійно. Над візуальною частиною, наприклад, творці потрудилися на славу, претензій немає. Прекрасні скелясті пейзажі, гігантські здіймаються хвилі, що обрушилася гора Тартар, що ширяє в небі орел і легка ранкова димка над океаном - все знято ефектно, стильно і дуже красиво. Також дуже сподобалося фінальне грандіозне побоїще Богів з Титанами з доречним і грамотним використанням slo-mo і те, до чого протягом усього фільму логічно вела сюжетна нитка - сутичка Тесея з Гіперіоном.

З акторського складу я б виділив Міккі Рурка, блискуче втілив на екрані образ одержимого жагою помсти царя, чия жорстокість не знає кордонів, і якого ніщо не зупинить на шляху до своєї мети. Генрі Кавілл - все не так погано, як я думав після перегляду трейлера. Безумовно, в плані акторської майстерності рости ще є куди, але за майбутнього Супермена мені стало відносно спокійно (хто не в курсі, саме він втілить образ Супермена в новій екранізації , запланованої на 2013-й рік). Ну а індійської красуні Фріді Пінто взагалі окрема подяка;)

ПІДСУМОК: "Immortals" - це яскрава, видовищна, динамічна героїчна казка з грандіозними захоплюючими битвами і дорослим рейтингом, в якій візуальний обсяг істотно переважає над обсягом змістовним і якій, все-таки, трошки не вистачило містичної атмосфери Стародавньої Греції. Тим, хто любить думати над закрученими сюжетами одназначно не сюди, проте бенкет для очей адже ще ніхто не відміняв, чи не так?

П.С. Дітей на фільм краще не беріть, свій рейтинг R (Restricted), він отримав не просто так.

Переглядів: 1402
Рейтинг: 4.5/2