Рецензія на фільм "Реальна сталь"

Рецензія на фільм "Реальна сталь" Бокс. Здавалося б, що нового можна сказати і чим здивувати спокушеного глядача у фільмах присвячених цьому безкомпромісному виду спорту після культової франшизи Сталлоне "Роккі", торішнього номінанта премії Оскар "Боєць" та інших їм подібних кінострічок. Однак перенісши дію в недалеке майбутнє, трохи змістивши акценти в бік фантастики і розважального кіно і заманивши прекрасних акторів "Реальна сталь" показує, що можна.

Дія кінострічки розгортається в 2020-му році, коли бокс був замінений більш видовищними і жорстокими битвами роботів, керованих людьми. Чарлі Кентон (Х'ю Джекман) - колишній боксер, так і не зумів стати чемпіоном, пробує свої сили в робобоксе. Однак і тут він далекий від процвітання. Намагаючись зібрати свого чемпіона, він терпить одну невдачу за іншою в низькопробних аматорських боях і все глибше влазить у боргову яму. Так продовжується до тих пір, поки за збігом обставин на голову Чарлі не звалюється його син Макс (Дакота Гойо), якого він залишив багато років тому. Доля зводить Макса з його першим особистим роботом атомом. Тепер атому належить чимало захоплюючих поєдинків, а батькові і синові - навчитися дружити.

Приємно, що самі по собі роботи і їхні бої не стали головним лейтмотивом фільму. За жорстокими сутичками, тоннами сталі і скреготом заліза Шону Леві, до цього знімав в основному сімейні комедії, прекрасно, повною мірою і не без доречного гумору вдалося показати розвиток взаємин батька і сина від бажання якомога швидше розпрощатися до повного взаєморозуміння і любові. А якісна графіка, переконлива гра акторів і прекрасно підходять за атмосфері до фільму саундтреки змусять вас співпереживати героям, а не тільки спостерігати за їх діями (особливо під час фінального поєдинку).

Х'ю Джекман блискуче впорався з роллю, в черговий раз довівши, що є дуже талановитим актором, але хто по-справжньому здивував, так це Дакота Гойо, який зіграв сина Джекмана. Хлопця чекає ще не одна велика роль, якщо він буде продовжувати в тому ж ключі. Також дуже сподобалася красуня Ольга Фонду в ролі власниці чемпіона робобокса Зевса. Приємно було бачити і не надокучили в повнометражних стрічках зірку серіалу "Лост" Еванджелін Ліллі.

Відразу обмовлюся, що сюжетна лінія досить проста і передбачувана, тому тим, хто не може жити без фіналів аля "Шосте почуття" не рекомендую. Але в той же час сценарій не є слабкою складової в першу чергу завдяки хорошим діалогів. Трохи розчарувала лише кінцівка, яку, по-моєму, могли б продумати трохи краще, але не будемо спойлер ...

Щороку на екрани кінотеатрів виходить дюжина картин, які піддаються жорсткій критиці за те, що зіпсували дуже цікаву й оригінальну ідею паршивої реалізацією. "Реальна сталь" ж навпаки, є рідкісним прикладом того, коли по, здавалося б, простій ідеї зробили вельми гідну і видовищну екранізацію. Вийшла дуже зворушлива і мила історія з захоплюючими поєдинками і гарною темою "батько-син".

Переглядів: 937