Рецензія на фільм "Про що ще говорять чоловіки"

Рецензія на фільм "Про що ще говорять чоловіки" Режисер Дьяченко та «Квартет І» пішли перевіреним шляхом і вирішили продовжити любиться глядачеві франшизу про розмови чоловіків, трохи модифікувавши формулу першої стрічки. Модифікація полягає в додаванні ще одного безпрограшного маркетингового компонента - якщо можна так висловитися, передноворічної комедійності. В цілому ця своєрідна генна модифікація пройшла успішно, якби не занесений в ході її ген вторинності.
По суті, все про що говорять чоловіки в поданні «Квартету І», легко та невимушено було вже сказано під час подорожі цих чоловіків якщо не з варяг у греки, то з Москви в Одесу. У новій версії розмов - свідомо чи ні - автори їх підкреслили початкову театральність власної творчості, звівши стрічку «Про що ще говорять чоловіки» до класичного триєдності - місця, часу і дії. До 10-й хвилині зібравшись в офісі одного з чоловіків, герої стрічки з нього так до кінця і не вийдуть. Очевидно, розуміючи складність втілення такого завдання, сценаристам довелося вдатися до допомоги «милиць» в образі вступних персонажів а ля Зигмунд Фрейд і Лев Миколайович Толстой і привнести певні моменти комедії положень, які відіграються ще рядом другорядних персонажів в особі товариша Кама Паші і радіодіджея з ще однієї стрічки квартету - «День радіо».
Відзначимо і, з дозволу сказати, класову підгрунтя стрічки ;-) - і цей фільм, і попередній - явно призначений для вже цілком сформувався в Росії середнього класу, про що говорить і весь зовнішній вигляд героїв, і їх офіси і машини - так, власне , і весь їхній спосіб життя. Навряд чи вчитель початкових класів може присвятити стільки часу подібних розмов. Або автори стрічки робили її про себе і для себе подібних?
Сподіваємося, що після закінчення деякого часу ця стрічка не буде подаватися як знакова для зароджується (?) Нової (?) Росії завдяки жарти щодо імені-по батькові Медведєва. І напевно вона не стане перешкодою для подальшої творчості «Квартету І» і режисера Дьяченко. Адже у авторів попереду ще стільки стрічок - «Про що не говорять чоловіки», «Навіщо говорять чоловіки» і «Коли говорять чоловіки». Часу-то до сімдесятиріччя ще ой як багато! І навіть дивно, що ще не знайшовся жіночий аналог квартету, щоб взятися за обробіток цілини жіночих розмов про чоловіків. А-то потуги чоловічого квартету в цій галузі були не дуже-то переконливими.

Переглядів: 1006