Рецензія на фільм "Пригоди Тінтіна: Таємниця єдинорога 3D"

Рецензія на фільм "Пригоди Тінтіна: Таємниця єдинорога 3D" Чергове творіння Стівена Спілберга - «Пригоди Тентена: Таємниця« Єдинорога » - це той щасливий випадок, коли зустрічаються багатий матеріал і гідний його інтерпретатор. Результат - приголомшливий!
Спілберг підійшов до вихідного матеріалу - однієї з найбільш культових серій коміксів Ерже бельгійця - з максимально можливим повагою: у стрічці, яка гіпотетично може стати початком не менш культової франшизи, ніж, наприклад, спілберговскій ж Індіана Джонс, збережений і дух исходника, і специфічний гумор з неабиякою часткою іронії (недарма в сценаристах значиться Едгар Райт - автор «Зомбі на ім'я Шон"). Та справа, власне, навіть не в цьому, а в тому, що Спілберг у своєму вже поважному віці зумів зберегти в своїй душі невгамовного і світлого хлопчика, марять неймовірними пригодами. І фільм у «хлопчаки» Спілберга вийшов іскрометний, неймовірно енергійний і переповнений нескінченними каскадами самих фантастичних пригод і трюків. Перші (і дуже хочеться сподіватися - не останні) «Пригоди Тентена» - ще й рідкісний зразок того, як дві модні «фічі» (3D і motion capture) виявляються абсолютно виправданими, невід'ємними частинами картини як естетичного цілого, а не даниною скороминущої моді. Так що щоб не розкривати деталей сюжету і не позбавляти шановного глядача неабиякої частки задоволення від перегляду нам залишається лише ще раз вигукнути - «Браво, маестро!». І всупереч нашому звичаю порадити при першій же можливості побачити цей шедевр комерційного кінематографа.

Переглядів: 1056