Рецензія на фільм «Мадагаскар 3»

Рецензія на фільм «Мадагаскар 3» Серія про пригоди мешканців нью-йоркського зоопарку і приєдналися до них інших персонажів - одна з тих рідкісних голлівудських франшиз, яка розвивається по висхідній, з роками стаючи все краще і смішніше.

Минулі з часів другого «Мадагаскару» 4 роки явно пішли на користь Еріку Дарнел і всьому творчому колективу «Мадагаскару» третього: сценаристи стрічки примудряються жартувати сконцентровано і майже без вульгарності (хіба що відносини мадагаскарського короля Джуліана з цирковою ведмедицею Сонею у якого-небудь записного послідовника вчення Фрейда можуть викликати цілу купу найоригінальніших висновків), у стрічці з'явився ряд нових вдалих персонажів, та й горезвісне 3D освоєно грунтовно і застосовано цілком доречно.
Хтось може зауважити (після перегляду, природно), що сюжетний хід з любов'ю мініатюрного Джуліана і гігантської Соні запозичений з «Шрека» (осел і дракониху), але це, можливо, зроблено сценаристами «Мадагаскару» цілком усвідомлено, адже стрічка просто рясніє цитатами і запозиченнями з цілого ряду відомих стрічок: так, головна лиходійка фільму - капітан служби контролю за тваринами Франції Шанталь Дюбуа - то рухається як Трійця з «Матриці», то трощить стіни, як герой «Костянтина», то співає хіти Едіт Піаф, та так, що мороз по шкірі пробирає, а то за кадром прозвучать пару тактів мелодії з «Кошмару на вулиці В'язів».
У комерційному успіху третього «Мадагаскару» не дає сумніватися не тільки тріумф двох попередніх частин серії, але і лежить на поверхні, але ефективний (маркетинговий) хід - введення в стрічку інтернаціонального складу персонажів - від дурнуватого, але чарівного «італійця» Стефано до брутального « росіянина »тигра Віталія. Таким чином, у глядачів різних країн відпадає необхідність намагатися ідентифікувати себе з «іноземними» героями - тепер можна підшукати собі когось більш близького за духом. А якщо додати сюди значно посилені романтичні моменти та елементи мюзиклу, то останні сумніви у великому успіху третього «Мадагаскару» і зовсім розсіюються. А вже циркову виставу, влаштоване героями в Лондоні і Нью-Йорку і зовсім виходить за рамки реальності, але це ж так і повинно бути - інакше, навіщо взагалі ходити в кіно, і особливо на анімацію.

PS Навіть цікаво, чи послідують за третім «Мадагаскаром» четвертий, п'ятий (і далі до нескінченності ;-)). Формально-то серія завершена - герої повернулися у вихідну точку франшизи - Нью-Йорк.

Переглядів: 1348
Рейтинг: 5.0/2