Рецензія на фільм «Люди в чорному 3»

Рецензія на фільм «Люди в чорному 3» Франшиза «Люди в чорному» - одне з тих щасливих винятків із правил, які свідчать, що всілякі приквели-тріквел (продовження, тобіш) гірше фільму, який поклав початок серії. І треті «Люди в чорному» якщо й не перевершили перші дві частини, то, принаймні, ні в чому їм не поступаються. А на нашу скромну думку - все-таки перевершують.

Для відродження через 10 років чудової пари героїв - агентів Джей і Кей - сценаристи застосували хоч і лежить на поверхні, але витончений хід - вибудувати інтригу на подорожі в часі і всіляких парадокси просторово-часового континууму (пардон за високий стиль). Це дало їм можливість не тільки знайти місце для одного з найсимпатичніших екранних дуетів в історії кіно (Уілл Сміт і Томмі Лі Джонс), а й дати можливість Сміту (тобто його екранному герою) попрацювати з ще одним блискучим актором - Джош Бролін.

Більш того, цей хід також відкрив багаті можливості для цілого ряду жартів культурологічного (не побоїмося цього терміна) характеру: дотепно підставивши кількох героїв нинішньої поп-культури (серед інших - Леді Гага, Тім Бартон і Джастін Бібер) в ситуації, які мимоволі підштовхують до думки про їх інопланетне походження, сценаристи йдуть далі, натякаючи, що ці герої - прямі спадкоємці ікон і прабатьків мас-культу (на кшталт нашого земляка Енді Уорхола), які теж не зовсім від світу цього. Таким чином, треті «Люди в чорному» - той вдалий зразок розважального кіно, який не залишить байдужими ні самого широкого глядача, ні вимогливих інтелектуалів. Ну і не будемо забувати і про фірмовий гумор франшизи (тут зазначимо, що українські перекладачі блискуче впоралися з неймовірно важким завданням), і про високу якість образотворчого рішення стрічки (благо нові технології дають поле для самого неймовірного розгулу фантазії), і о (традиційно ) прекрасної музики Денні Ельфмана.

Окремо варто відзначити ще одного нового героя франшизи - Гріффіна, здатного одночасно бачити всі можливі варіанти майбутнього, але знає, в який саме з них він потрапить в наступний момент. Його присутність на екрані ненав'язливо додає фільму легкий філософський відтінок, тому що він - одна з найбільш точних метафор положення людської істоти в сучасному світі.

У загальному і цілому, треті «Люди в чорному» - чи не найбільша зріла частина франшизи, толі завдяки тому, що герої подорослішали разом з акторами, їх грають, толі просто тому, що все що не робиться - все на краще, а значить ми живемо в найкращому зі світів!

Люди в черном 3 (2012) Трейлер (русский дубляж)

Переглядів: 1313