Рецензія на фільм "Ковбої проти прібульців"

Рецензія на фільм "Ковбої проти прібульців" Здається, Йон Фавро цілком освоївся на обраній території - екранізації коміксів, причому коміксів самого різного штибу - від футуристичної-Супергеройське «Залізної людини» до стімпанкового сай-фай-вестерну «Ковбої проти прибульців» .

Очевидно, що для вітчизняного глядача головною приманкою в цьому фільмі стануть Деніел Крейг , Харрісон Форд і Олівія Уайлд . Особливо двоє перших - в харизмі Форда сумніватися не доводиться ще з часів першої трилогії «Зоряних воєн», а з Крейга так і пре, то, що класики року позначили як animal magnetism. В інших складових успіху фільму на заході наш глядач поки, мабуть, не настільки обізнаний. Жанр, в якому зняті «Ковбої проти прибульців» і який прийнято іменувати науково-фантастичним вестерном, в нашому офіційному прокаті був представлений хіба що «Диким Диким Вестом» і «Індіаною Джонсом» (так що поява Харрісона Форда в «Ковбоях» цілком виправдано) , тоді як в США він має глибокі корені - перший вестерн в цьому жанрі The Phantom Empire з'явився ще в 30-х роках минулого століття і з тих пір встиг обрости численними традиціями, міфами і купою творів - літературних (наприклад, «Темна вежа» Стівена Кінга), коміксовий, телевізійних. І у Фавро вийшов фільм, досить чітко відповідає всім канонам жанру: сюжет про самотнього воїна, що рятує селище, вестерновскій антураж (пустелі Нью-Мексико) і прибульці і їхні кораблі, виконані в стилістиці вікторіанського стімпанк а ля Жюль Верн. До речі сказати, творець оригінального комікса Скотт Мітчелл Розенберг відштовхувався від фотографії 1875 року, зробленої в Нью-Гемпширі, яка демонструвала інопланетянина. Подальше було справою фантазії.

Окреме спасибі варто сказати режисерові «Ковбої» за те, що він категорично відмовився від 3D, справедливо вважаючи вестерн (нехай і науково-фантастичний) жанром консервативним.

Резюмуючи, можна сказати, що пропонується нам добротний і не найдурніший «вбивця часу», що не претендує на художні висоти та інші артхаузні вишукування. І на тому спасибі!

Переглядів: 773