Рецензія на фільм "Хоп"

Рецензія на фільм "Хоп"

В Україні чомусь не прижився дитячий міф про Пасхальному кролика, який розносить солодощі хорошим і слухняним дітям. Втім, мультик "Хоп" якщо і не справить революції в сприйнятті свята Великодня, то вже точно сподобається як дітям, так і дорослим. Адже тут є три головні компоненти - чудовий гумор, веселі герої і чудова мораль.

Про що? Перша зустріч Фреда О'Зайца (так-так, саме так звуть головного героя!) З Великоднім кроликом відбулася ще в семирічному віці. З тих пір Фред примудрився стати ще більш безвідповідальним і повністю розчарувати всю свою сім'ю.

Доля зайця І. Бі (EB - Eastern Bunny: Великодній кролик) була визначена ще з дитинства - саме йому судилося стати наступним Великодніх кроликом і радувати діточок по всьому світу солодощами. Правда, заєць не згоден з такою долею і покидає будинок з метою стати барабанщиком.

І вже так судилося, що вони зустрілися, коли Фред збив І. Бі машиною. Тепер кожному належить розібратися зі своїм життям, але є проблема - на Острові Пасхи з таким втечею І. Бі не згодні і готові повернути його за всяку ціну. У той же час, влада над заводом солодощів намагається захопити підступний цип Карлос, таємно ненавидить Ибби і його батька Великоднього кролика. Тепер честь Кроликів доведеться рятувати Фреду - саме йому доручать нелегке завдання рознести дітям великодні солодощі.

Що добре? Колись хітом став "Лунні Тьюнз", поєднує в собі кіно та анімацію. Думаю, "Хоп" перевершить в популярності і "Космічний джем" і "Тьюнз", хоча б тому що І. Бі багато в чому миліше і плутовітее знаменитого Багза Банні. До того ж, гумор буде зрозумілий як дітям, так і дорослим. Єдине застереження - творцям сподобалася паралель Великодніх зайців з зайчиками з Плейбоя, тому якщо ведете на мульт дитини, підготуйте пояснення:)

Ну а українському глядачеві пощастило вдвічі - з доброї американською традицією, фільм озвучували зірки - в даному випадку, Олег Скрипка (ціп Карлос) і Сергій Притула (І. Бі). В оригінальному варіанті І. Бі озвучив відомий Рассел Бренд, який навіть зовні чимось нагадує Притулу. У будь-якому випадку, чудовий адаптований переклад і якісна озвучка - це остаточно завоює серця глядачів.

До речі, "Хоп" - це ще й можливість закохатися в Джеймса Марсдена (якщо ви, звичайно, не закохалися в нього після "Траси 60" або "Лаку для волосся"), який ніби-то не старіє і навіть не дорослішає. І сюрприз фанатам "Теорії великого вибуху" - Кейлі Куоко знову в нами!

Чесно кажучи, можна розсипатися в компліментах "хопу", але краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Додам тільки, що сюжет дійсно оригінальний і точний сценарій розв'язки передбачити не просто. Та й усі персонажі прописані настільки шикарно, що навіть самому дорослому глядачеві на момент повірити в Острів Пасхи, Великодніх зайців і злих ципов.

Що погано? Відчайдушно не виявила.

Загальне враження ну просто чудове. Мультфільм неймовірно позитивний, смішний і по-своєму милий. Якщо "Бридкий я" свого часу показав нам позитивного антигероя, то тепер творці пропонують глядачам розсіяти всі забобони про Великодніх кроликах і повірити в них якщо не як у міфічних істот, то хоча б як у справжніх зірок рок-н-ролу. І Плейбоя, звичайно.

Дивитися можна всім від малого до великого, при чому навіть по кілька разів поспіль. Все-таки серед кіно-анімаційних проектів "Хоп" на даний момент залишається кращим.

Переглядів: 857