Рецензія на фільм "Форсаж-5"

Рецензія на фільм "Форсаж-5"

Цікаво, багато хто пам'ятає попередні частини "Форсажа"? Пам'ятаєте цей неймовірний драйв та іскрометний гумор? Тоді я вас порадую - у новій частині першого і другого буде більш, ніж достатньо, але що важливіше за все - на екрани повернеться майже повний акторський склад самого першого "Форсажу".

Про що? Нашому старому знайомому Дому Торетто належить відсидіти 25 років, але навіщо просиджувати нари, якщо є вірні друзі, які й втекти допоможуть, і нову тачку підженуть, і хорошу аферу розпланують?

Будинок нарешті на волі, щоправда тепер йому, Брайену і Міє доведеться ховатися від агента ФБР Люка Хоббса, що бажає будь-якими силами дістатись до втікача та його компаньйонів. Між тим, Домінік планує фінальне справу, після якого точно можна виходити на спокій - до нього в руки попадає мікрочіп, що містить інформацію про точки з грошима великого корупціонера. Всього-то - прийти і взяти.

Що добре? Звичайно, наскільки розуміють всі адекватні глядачі, у фільмі багато МАШИН:) Бронемашини, спортивні машини, поліцейські машини. Майже мультик "Тачки" (тільки в "Тачках" вже точно веселіше і моралі побільше). Дійство на екрані, присвячене машинам справді заворожує - все знято до не можна реалістично, з масою наворочених спецефектів, але разом з тим вони в "Форсажі-5" не замінюють самих героїв, що безумовно радує.

Режисурою "Швидкої п'ятірки" зайнявся Джастін Лін, який не брав участі у створенні перших двох частин "Форсажу", але доклав руку до "Токійському дріфту" і четвертої частини стрірейсерской епопеї. До речі, стрітрейсинга чекати не раджу - налаштуйтеся на погоні й перестрілки, але забудьте про гонки, на яких був зосереджено основну увагу в чотирьох попередніх частинах.

Обрадував акторський склад - з нами знову Пол Уокер, Він Дізель і Джордану Брюстер. Так само до них приєдналися відомий реппер Лудакріс і легендарний Дуейн "Скеля" Джонсон. Дуже вдало вибрані саундтреки до фільму. Втім, як завжди.

Чесно кажучи, "Форсаж-5" більше нагадує кримінальний комедійний бойовик, ніж спортивний бойовик, яким він був раніше. До добра це - судити глядачеві, але від себе поспішаю додати, що тема стрітрейсинга порядком набридла і все таки Ліну вдалося вдихнути в епопею нове життя. До речі, Він Дізель, який взяв на себе крім акторських продюсерські функції стверджує, що можливо не за горами робота над "Форсаж-6" і "Форсаж-7".

Що погано? Не цілком зрозуміла хронологічна послідовність частин. У "Форсажі-3" Хан гине, але тут ми бачимо його абсолютно свіженьким і мало нагадує зомбі. Досі невідомо, що це - примха режисера чи данина поваги Сунг Кангу, приблизно відпрацював три частини в ролі Хана. Так само у фільмі купа героїв, які ніякої функції не виконують - просто красуються собі на екрані та й все, не несучи ні емоційної, ні логічного навантаження.

"Швидка п'ятірка" - фільм споживчий, до не можна якісний і завзятий. Тим, хто вирішить долучитися до культу "Форсажу" різниці не помітити, але аудиторія попередніх частин збрехати не дасть - це абсолютно новий "Форсаж". Як не крути, але не вистачає зацикленості героїв на машинах, якою був просякнутий дух франшизи раніше.

Загальне враження трохи зіпсоване відсутністю стрітрейсинга:) Фільм досить-таки забавний, напружений, захоплюючий і з чудовим фіналом у стилі попередніх частин. Все в масть - сюжет, актори, музика, спецефекти. Дивитися однозначно приємно.

Переглядів: 1561
Рейтинг: 5.0/3

0