Рецензія на фільм «Білосніжка та Мисливець»

Рецензія на фільм «Білосніжка та Мисливець» Щодо недавній оглушливий успіх Аліси в країні чудес Тіма Бертона, яка зібрала в світовому прокаті більше мільярда доларів, поклав початок новому течією в Голлівуді - перетворенню творів кращих світових казкарів в, як правило, похмуре епік-фентезі, з посиленням драматичної лінії, введенням нових персонажів, додаванням нових витків сюжету і, якщо дозволяє бюджет, масштабних епічних битв. Після Аліси світ уже бачив оновлену Червону Шапочку і Mirror Mirror (aka Білосніжка: Помста Гномів), а в найближчі два роки Голлівуд перегляне ще як мінімум три казки: Чарівник з країни Оз, Джек і бобове стебло і Спляча красуня. І потрібно відзначити, що на тлі вже вийшли представників цього "казкового" піджанру (особливо останніх двох) Білосніжка і Мисливець виглядає більш ніж достойно.

Одержима владою і власною красою, королева Равенна вбиває свого чоловіка, замикає його дочка, Білосніжку, в темниці і стає одноосібної правителькою. Вона сіє смерть і хаос по навколишніх селах, а свою красу і молодість підтримує, висмоктуючи її з інших дівчат. Незабаром навіть сама земля біля палацу стає мертвою. Але одного разу, магічне дзеркальце повідомляє Равенні, що її вічна молодість і правління поставлено під загрозу Білосніжкою, яку вона негайно вимагає привести до себе. Однак тієї вдається втекти і знайти притулок у Темному Лісі, над яким чари королеви безсилі. Щоб її вистежити, Равенна наймає мисливця, який незабаром розуміє, що Білосніжка - єдина надія повернути життя в ці прокляті землі. Тепер їм належить пройти безліч непростих випробувань, познайомитися з дивовижними лісовими мешканцями і зустріти як нових союзників, так і ворогів.

Коли знімаєш казку, одним з головних запорук успіху є передача антуражу казкового світу, створення відповідної атмосфери і занурення в неї глядача. І саме з цим завданням творці фільму впоралися на відмінно. Казковий ліс, переповнений безліччю дивовижних істот, неприступні стіни величного замку, що перетворюється у величезну зграю ворон Равенна - візуально фільм просто прекрасний і подібного фентезі-світу не буде ні в одному з блокбастерів цього літа. Екшна в картині також предостатньо, чого тільки варта битва з тролем і фінальне середньовічне бій армія на армію.

Але при приголомшливій візуали, чомусь досить часто просідає сценарій. І, на жаль, Білосніжка не стала тут виключенням. І навіть не стільки сам сюжет, основні повороти якого були взяті з казки, скільки діалоги. Речі, які повинні чіпати - не чіпають, які повинні спонукати до повстання - не спонукають. Занадто багато розмов "ні про що". І ще одна претензія, але вже до наших прокатникам. Скажіть, будь ласка, навіщо потрібно було переводити пісні? Ну не зможете ви грамотно їх перевести, вийде або не в риму, або відсебеньки. Пісні не несуть ніякої сюжетно-важливого навантаження, вони скоріше виступають як музичний супровід і навіть якщо хтось не знає англійську, він нічого не втратить. Ну да ладно, в будь-якому випадку ці мінуси ще не найстрашніше.

Ще в минулому році, на початковому етапі виробництва фільму, новина про те, що на роль Білосніжки затвердили Стюарт, вбила наповал. Я нічого не маю проти Стюарт в Сутінках, приміром, де вона прекрасно вписалася в образ, але є ж таке поняття, як типаж. Саме тому Адама Сендлера не беруть на роль Супермена, а Шварценеггера - на роль щуплого ботаніка, над яким всі знущаються. Ну яка з Стюарт Білосніжка, та ще на тлі королеви-Терон? Або творці забули, що Білосніжка повинна бути красивіше королеви? Коли дзеркало повідомило Терон, що є дівчина красивіше, і показали Стюарт, по залу пробіг легкий смішок. 100% міскаст. Та, власне, порівнюйте самі, хто, по-вашому, на світі всіх миліше?

З решти акторського складу я б виділив Кріс Хемсворт, відмінно зобразив мисливця, ну і, звичайно ж, Шарліз Терон. Який же у неї погляд був в кінцівці ..... льодовий душу, пронизує наскрізь і одночасно зачаровує. Вже одне це варто переглянути.

В цілому ж, незважаючи на очевидний міскаст головної героїні, Білосніжка і Мисливець залишається хорошим розважальним пригодницьким фентезі з чудовим візуальним рядом, великою кількістю казкових персонажів і нотками ностальгії за старою доброю класиці. Любителям жанру і Шарліз однозначно в кіно!

Переглядів: 2567
Рейтинг: 3.0/2

0
1 Спам
Фильм рекомендуется к просмотру контингенту не старше 16 лет. Что бы не травмировать психику людей по старше, смотреть вообще не советуется. Фильм полная лажа, зря прожитые 117 мин. жизни. Во второй раз не посмотрел бы.