Рецензія на фільм «Похмурі тіні»

Рецензія на фільм «Похмурі тіні» Джонні Депп і Тім Бертон вже неодноразово доводили, що вміють створювати непереможний тандем - від легендарної фантастичної мелодрами «Едвард Руки-ножиці» до пашить фарбами «Аліси в країні чудес». Будучи різноплановими, але маючи авторський почерк, вони доводять, що це не проста біганина по проектам, а дійсно нешірпотребное кіно. Більше того - відродження серіалу кінця 60х рр., який зберігає свій стиль і в 2012.

«Похмурі тіні» втілюють в собі абсолютний гротеск, а багато в чому і насмішку над жанром містики. Деякі епізоди можна зі сміливістю назвати безглуздими, але не в тій якості, коли від екрану хочеться відвернуться, а в тому, коли навпаки від нього неможливо відірвати погляд. Серйозність сцен тут згладжена гумором, ліричні відступи - іронією, передбачуваність виправдовується рамками жанру.

Фільм розповідає про вампіра Барнабаса Коллінза, який потрапляє прямо з XIX століття в let's make love not war 1972 року. І, звичайно, насамперед Барнабас направляється в розорене родове помістя (після того, як закушує 11 будівельниками). Тут живуть чотири його останніх нащадка, що представляють із себе жалюгідну картину. Вампір розуміє, що сімейне честь потрібно відвоювати, маєтку повернути гідний вигляд, а фамільний бізнес поставити на ноги. Чим, власне, в перервах зі сварками з відьмою, яка і зробила його вампіром і розорила його сім'ю, і займається Барнабас.

Фільм умовно можна розділити на дві частини - перша, вона ж комедійна, мало зосереджена на спецефектах, а ось друга в повній мірі розкриває уяву Бертона. Моментами можна вловити відлуння «Великий риби», моментами - «Аліси». Проте, структура фільму цілісна і гармонійна.

Акторська гра в «Тінях» на хорошому рівні - Джонні Депп як завжди автентичний, Мішель Пфайффер - чарівна, Хелена Бонем Картер - спецефіческая, але мила. Єдиними, хто моментами перегравав, стали Хлоя Моретц і Єва Грін, та й то, знову ж таки, в рамках жанру. І - низький уклін режисерові - це було незабутнє камео Еліс Купер! Звичайно, грим не зрівняв музиканта із зоряним 1972 роком, але сам факт.

До речі, чудові костюми і грим. Атмосфера 1972 передана досить точно, але не пересичена деталями. Загалом, в стилі Тіма Бертона.

Безумовно, «Похмурі тіні» не ідеальні, як не був ідеальним жоден фільм знятий Бертоном з Джонні Деппом або без нього. Як не була ідеальна будь-яка роль Джонні Депа у фільмі Бертона або у фільмі іншого режисера. Ідеал, зрештою, примарний і нудний. Але в тому чи суть? Фільм чудово вписується в схему «розвантажити мозок» або: «помилуватися Джонні Деппом», «помилуватися Хеленою Бонем Картер», «пасатреть шота круте типу« Піратів Карибського моря »,« ой, матусі, так люблю вампірів, а тут ваще Депп вампіра грає ! ». Список причин, по яких «Похмурі тіні» подивляться, можна продовжити.

Тому просто подивіться «Похмурі тіні». Час не втрачене даремно.

Переглядів: 1764