Рецензія на фільм «Диктатор»

Рецензія на фільм «Диктатор» До фільмів Саші Барона Коена можна ставитися по-різному: в одних його вульгарний гумор викликає абсолютне відторгнення, другі від нього в захваті. Але що примітно, нікого з подивилися творець образів Бората, Бруно і тепер Верховного Правителя Вадіі, Генерала Адмірала Аладіна не залишає байдужими.

При цьому варто відзначити наявність у Коена і його побратима-режисера Ларрі Чарльза не тільки наявність неабиякої частки сміливості, але і, з дозволу сказати, чи не авторського стилю. Інша справа, що стиль цей грунтується на генітальному гуморі і дивовижною неполіткоректності, яка за цим гумором ховається. Користуючись створеним ним самим реноме такого блазня, якому за традицією було дозволено говорити все відкритим текстом, Саша Барон Коен насправді метою своїх сороміцьких ескапад обирає не жителів Казахстану (як це було у випадку з «Боратом») і не мешканців забутих Богом, але переповнених нафтою, північноафриканських країн (назва підставте самі), а громадян так званого цивілізованого світу, які загрузли в споживанні і недолугості сучасного демократичного суспільства, переповненого дикими самозаборон і обмеженнями. Але, на відміну від того ж «Бората», герой якого провокував рядового американського обивателя, «Диктатора» Коен і Чарльз знімають як повністю ігрове кіно, а не мок'юментарі, що дозволяє їм ще більше розширити межі свого жорсткого і вульгарного ерничества: чого варті хоча б сцени пологів і спілкування Аладіна зі своїм повним антагоністом - феміністкою-веганкой і борцем за демократію в усьому світі у виконанні перефарбувалася в брюнетку Анни Фаріс. Ну а мова про відмінності між демократією і диктатурою, вимовлена генералом Аладіном в нью-йоркському готелі «Ланкастер» і зовсім здатна покоробити кого завгодно, особливо безоглядних прихильників першої. І, що ще стає досить очевидним після перегляду «Диктатора», у м'яко кажучи, специфічного гумору Сашка Бората Коена з'являється все більше шанувальників, про що свідчить і неабияку кількість «зірочок», які погодилися виступити у фільмі у вельми неприємних для себе камео.

Загалом і в цілому можна резюмувати, що витонченим дамам і захисникам високих моральних норм новий фільм Саші Барона Коена навряд чи підійде, але якщо ви знаєте, чого чекати від авторів «Диктатора», і якщо вам до душі хуліганська неполіткоректність, то вам пряма дорога в кінозал.

рецензія, фільм Диктатор
Переглядів: 1128