Рецензія на фільм «007: Координати "Скайфолл"»

Рецензія на фільм «007: Координати "Скайфолл"» У новій серії пригод Джеймса Бонда здійснюється напад, і агент 007 повинен ліквідувати загрозу не дивлячись на ціну, яку потрібно заплатити. Крім того, йому доведеться пройти серйозне випробування вірністю, коли темне минуле його начальниці М раптово дасть про себе знати.

Постійні метання в пошуках сучасних варіантів Бонда, в яких знаходилися Барбара Брокколі з продюсери в останні роки, привели їх до парадоксального вибору - Сему Мендесу, а він, у свою чергу, призвів і продюсерів, і продюсіруемого героя до несподіваного результату.

У кращих традиціях бондівського дотітрового простору агент 007 женеться за злодієм, що вкрав списки всіх британських агентів, впроваджених в самі різні організації по всьому світу, по нещадно руйнували Стамбулу - на мотоциклах по даху Великого Базару, на машинах просто по вулицях, на поїзді просто по залізниці дорозі. Коли ж справа доходить до екскаватора, починаєш думати, що старі добрі бондівського часи повернулися... Але не тут-то було - Мендес зі сценаристом Первіс підходять до справи трохи тонше.

Ні, до незадоволення прихильників докрейговского Бонда, Крейг на місці і він все так само (ну майже - зі знижкою на вік) атлетічен і меткий, але позбавлений ряду своїх невід'ємних з дозволу сказати аксесуарів (зразок бондгерл), але наділений іншими - і вельми несподіваними. Але головне, що вдалося авторам - повернути Бонду той флер самоіронії, який був чи головною складовою частиною іміджу цього головного суперагента всіх часів і народів. Чого вартий хоча б сцена з сильним присмаком гомоеротікі, розіграна Крейгом і Бардемом (який грає з одного боку і старомодного лиходія, з іншого ж, його містер Сільва - талановитий мікс з Джокера і Антона Чигура, тобто виллана нульових).

Взагалі ж варто сказати, що два головні герої стрічки - це Бонд і М, перший з яких цитує Оруелла на предмет «чудового нового світу», друга - Теннісона про те, що треба шукати, а знайшовши - не здаватися. І все це не заважає бути «Скайфоллу» (найдовшому з бондівського фільмів) бути справжнім драйвовим екшеном, нехай і з дещо застарілим монтажем (в тому сенсі, що навіть під час гонитви і бійок видно, що відбувається). А згадана на початку статті несподіванка результату полягає в тому, що продюсери, сценаристи і Сем Мендес зробили фільм, який ненав'язливо, але послідовно підводить глядача до думки, що раніше то все було краще, і Джеймс Бонд - елегантний, іронічний, незрівняний (і ніколи НЕ потіючі) - В тому числі.

Наскільки усвідомлені і серйозні їхні наміри повернутися в минуле покаже, як і завжди, тільки час. Але заділ для цього зроблений досить вагомий.

Скайфолл, фільм, рецензія, Координати, 007
Переглядів: 902