Рецензія на фільм "Я - Четвертий: неонова молодість"

Рецензія на фільм "Я - Четвертий: неонова молодість" Замість рецензії на новий фільм режисера Ді Джея Карузо можна було б пуститися в міркування про стагнацію в сфері фантастичного екшна (до якого умовно належить картина), кризу ідей і самоповторах.

Існує дев'ять інопланетян з планети Лорієн, якої заволоділи могадоріане - страшні й жорстокі завойовники. Ці дев'ять (з особливими, до слова, здібностями) були відправлені на планету Земля з певними цілями, в тому числі і для порятунку від могадоріан. Але злобні загарбники не дрімають: вони відшукали вижили лоріенцев і тепер вбивають їх по порядку. Алекс - на вигляд звичайний підліток, теж виходець з планети Лорієн. На його очах вже вбили "номери третього", а щоразу, коли когось із "земляків" вбивають, на його нозі з'являється мітка.

Отже, третього лоріенца вбили, на нозі - третя мітка, виходить, Алекс - четвертий, наступний, кого збираються прикінчити могадоріане. Його покровитель Генрі, який замінює підлітку батька, замітає сліди і вони перебираються в містечко Парадайз, де починають нове життя. Алекс отримує нове ім'я Джон Сміт і надходить до місцевої школи, де знайомиться з чарівною дівчиною-фотографом Сарою і шкільним аутсайдером Семом. А могадоріяне вже поблизу, і в їхніх планах - рішуче стерти Алекса з лиця землі і, взагалі, заволодіти світом. Зовсім скоро нова щасливе життя "Джона Сміта" в Парадайз наразиться на небезпеку і за неї доведеться боротися.

Я - четвертий - молодість, гаряча кров, сутички в школі, перша закоханість, поцілунки та інша підліткові романтика. Те, що розгортається у фільмі під час останнього півгодини, - чудовиська, битви на лазерах, магічні камені - декорації, що не грають головних ролей у цьому видовищі, але кого-то, поза сумнівом, порадують. У цілому і загальному, картину варто подивитися, щоб відчути свою молодість ще раз, неважливо, чи пройшла вона 30 років тому або триває прямо зараз.

Трейлер до фільму Я - четвертий / I Am Number Four

Переглядів: 806