ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати святкову паску на Великдень

Як приготувати святкову паску на Великдень Перевірений рецепт паски на Великдень. Із ним справиться навіть молода господиня без досвіду, але з бажанням відзначитися святковими пасочками.

Інгредієнти для паски:
молоко - 0,5 л
сметана - 0,5 л
маргарин - 1 пачка (200г)
масло вершкове - 200 г
яйця - 8 шт
цукор - 30 ст. ложки (якщо любите солодку)
дріжджі свіжі - 75 г
масло соняшникове - 3 ст. ложки
сіль , кориця , ваніль , родзинки
борошно - скільки візьме тісто (десь близько 1,5 кг)

Як готувати паску
Половину молока, 5 ст. л. цукру і всі дріжджі змішати і залишити на 30 хвилин (маса почне пінитися і підніматися).
Маргарин і масло вершкове розтопити на водяній бані.
Яйця збити з цукром, що залишився, туди додати молоко, сметану, масло з маргарином, молочно-дріжджову суміш, ваніль, соняшникова олія. Все це змішати до однорідної маси, додати борошна стільки, щоб тісто було як на оладки.
Залишити в теплому місці на 30 - 40 хвилин.
Перемішати добре і ще раз залишити підходити на 30 - 40 хвилин.
Потім останній раз добре перемішати та дати постояти 20 - 30 хвилин, замісити тісто, додаючи борошно і родзинки. У підсумку тісто має бути легким і м'яким (не крутим!)

Форми змастити маслом і обсипати тертим печивом.
Я, щоб уникнути несподіванок у вигляді прилипання тіста до формочок, завжди вистилаю промасленим папером.
Розкласти тісто по формочках, наповнюючи їх на 1/3.
З цієї кількості виходить близько 10 пасочок розміром "жерстяна баночка з-під ананасів 850 г")
Залишити на столі хвилин на 15 - 20 в теплі.
Тепер дуже ніжно і акуратно поставити в духовку.
Випікати близько години при температурі 180 * (час індивідуально, залежно від вашої духовки)

Під час приготування не повинно бути холодного повітря, протягів, гучних звуків і т.д. Настрій має бути доброзичливим)

Порадуйте своїх близьких смачною паскою за нашим рецептом.

Великдень, Святкова, Паска
Оціни пораду →
Переглядів: 1484
Рейтинг: 5.0/1

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...