ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як робити правильні чебуреки

Як робити правильні чебуреки Вид: Другі страви, М'ясні
Кухня: Домашня
Час: 60 хв.
Складність: Середня

ЧЕБУРЕК - пиріжок з прісного тіста з начинкою з баранячого фаршу із гострими приправами, жаренний в олії.

ДЛЯ тіста:
- 4 склянки борошна (об'єм склянки - 250 мл);
- 1.3 склянки води;
- 1 куряче яйце;
- 1 стол. ложка рослинної олії (можна будь-якої олії, жиру);
- 0.5 чайної ложки солі

ДЛЯ фаршу:
- 700 г м'яса (баранина звичайно, але можна будь-яке м'ясо або суміш);
- 350 г цибулі;
- 0.5 склянки води;
- сіль, перець, спеції за смаком.

Спочатку готуємо тісто:
Закип'ятити воду з сіллю і олією.
Негайно замішати в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і дати остигнути (заварювання частини борошна робить тісто м'яким і пластичним). Додати яйце і перемішати (яйце підвищує міцність тіста, дещо знижуючи пластичність і м'якість). Потроху додаючи інше борошно, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне додати ще трохи борошна. Дати настоятися не менше 1 години (можна хоч 10). Поки наше тісто настоюється ще раз потрібно його перем'яти.

Поки тісто настоюється приготуємо фарш:

М'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку. Хто не хоче возитися із цибулею, пропустити і цибулю через м'ясорубку, додати сіль, спеції і перейти до пункту 3. Цибулю дрібно нарізати, перемяти (відбити товкачкою) з сіллю, перцем і спеціями.

Покласти у фарш. Додати 0.5-1.0 склянки води або 1 склянку кефіру. Все добре перемішати.

Смажимо чебуреки: Відрізуючи тісто на кульки розміром з м'ячик для настільного тенісу, розкатати завтовшки 1 мм. Розрівняти фарш (трохи більше, ніж тіста) одну половину, накрити другою половиною і краї придавити. Прокатати по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця і проконтролювати, щоб на шві не було дір або щілин. У каструлю налити на 2-3 см. рослинної олії, і почекавши доки олія нагріється, смажити з 2 сторін на середньому вогні, не накриваючи кришкою, до утворення золотисто-коричневого кольору. Можна також просто посмажити на сковороді з меншою кількістю олії. Після жарки розмір чебурека буде з середню долоню. Смачного wink

випічка, чебуреки
Оціни пораду →
Переглядів: 1632
Рейтинг: 4.8/5

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar
0
1 Спам
Хороший рецепт
avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...