ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як готувати пиріг до чаю з мускатним горіхом

Як готувати пиріг до чаю з мускатним горіхом Мускатний горіх натирають на дрібній тертці або дроблять. Найчастіше його використовують при виготовленні солодких страв (пудингів, мусів, сирних мас). Незамінний він у кондитерських виробах і випічці (кексах, пасках, кренделів, бісквітах, тортах, тістечках, солодких пирогах та ін), так як в тертому вигляді значно покращує смакові якості
і аромат борошняних виробів.

Інгредієнти:
– молоко 250 мл
– сода 1 чайна ложка
– волоські горіхи 100 г
– розпушувач 2 чайних ложки
– коричневий цукор 320 г
– вершкове масло 150 г
– мускатний горіх 1,5 чайної ложки

Спосіб приготування

1) Духовку нагрійте до 180C. Форму для пирога застеліть папером для випічки

2) Соду змішайте з молоком

3) Борошно, 50 г волоських горіхів і розпушувач збийте в процесорі, щоб змолоти горіхи. Додайте коричневий цукор, охолоджене вершкове масло і збийте знову до пухкої крихти. Тісто розділіть на 2 частини, одну з яких викладіть на дно приготовленої форми і щільно притисніть

4) У решту суміші додайте молоко з содою, мускатний горіх і збийте до рідкуватого стану близько 2-3 хвилин. Залийте цю суміш поверх першого шару, зверху викладіть 25 г волоських горіхів (вони злегка "потонуть" в рідкому тісті).
Решта горіхів змішайте з чайною ложкою борошна і присипте зверху. Випікайте при 180C 35-45 хвилин до золотисто-коричневої скоринки (перевірте на готовність зубочисткою)

5) Пиріг злегка остудіть перед тим, як діставати з форми, але подавати краще теплим

чаю, горіхом, пиріг, мускатним
Оціни пораду →
Переглядів: 1639
Рейтинг: 5.0/5

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ