ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати медові тістечка «Бджілка»

Як приготувати медові тістечка «Бджілка» Так часто хочеться порадувати себе і своїх рідних чимось домашнім і обов'язково солоденьким! Але при цьому абсолютно немає часу на те, щоб присвятити цьому заняттю цілий вечір? Тоді ми даємо вам рецепт, як приготувати прості і дуже смачні тістечка і при цьому витратити мінімум сил і часу. Ваша сім'я залишиться задоволена!

Інгредієнти:

Для бісквіту:
- 1 ст. борошна;
- 1 яйце;
- 1ст. кефіру;
- 0,5 ст цукру;
- 1 ч. ложка з гіркою розпушувача;
- 1-2 ст. ложка меду.

Для крему:
- 300 гр. густої сметани;
- 1 /3 ст. цукру;
- 1 велика жменя чорносливу (у мене він не сухий).

Для прикраси:
- 100 гр смажених і подрібнених в блендері горішків (у мене волоські)

Рецепт приготування:

Змішуємо всі інгредієнти для бісквіту і розмішуємо. Додаємо мед, якщо він рідкий то так як є, а якщо густий (як у мене) то його краще розтопити. Збиваємо все міксером або блендером до однорідності.

Виливаємо тісто у форму 22-24 см і випікаємо 1 корж приблизно 45 хвилин при 190 градусах. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Як охолоне - ріжемо його поперек на 2 рівні частини. Бісквіт досить щільний, пористий, як раз для сметанного крему на мій погляд, він не промокає, а просочується і тримає форму!

Чорнослив миємо й подрібнюємо в блендері або дуже дрібно нарізаємо.

Для крему змішуємо сметану з цукром і збиваємо, потім склянкою або круглою формочкою будь-якого діаметру вирізаємо кружечки у коржах. У кожному в мене вийшло по 3 кружечка. Залишки не викидайте - їх подрібніть в блендері і прикрасьте тістечка.

Збираємо тістечка: на великому блюді розкладаємо 6 кружків, змащуємо кремом, на крем кладемо чорнослив. Накриваємо другим кружком - теж змащуємо кремом і викладаємо чернослів.

Накриваємо третім круглячком, змащуємо верх і боки кремом і прикрашаємо як заманеться, я не змогла тут зробити покрокові докладні знімки, всі руки були в кремі і взагалі мене захопив процес, я змастила кремом, обваляла в рубаних горіхах боки. Зверху я присипала рубаними залишками бісквіта - в результаті нічого не залишилося! Можна зверху прикрасити шматочками чорносливу або листочками з вафель.

Ваша, Оленка Смачненька.

випічка, дисерт, Медові тістечка «Бджілка», Рецепт, медові тістечка, тістечка
Оціни пораду →
Переглядів: 2692
Рейтинг: 4.4/7

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ