ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати солодке татарське блюдо Чак-Чак

Як приготувати солодке татарське блюдо Чак-Чак Багато традиційних татарських страв, рецепти яких відомі здавна, і зараз користуються величезною популярністю. Яскравий приклад цьому - татарське блюдо чак-чак, солодощі з тіста у меді, без якої не обходиться жодне татарське свято. Хочете спробувати татарський чак-чак? Рецепт перед вами.

Що потрібно для приготування Чак-Чаку
• Борошно - 500-600 г.,
• Масло вершкове - 150 г.,
• Цукор - 150 г.,
• Яйця - 5 шт.,
• Мед - 300 г.,
• Жир для смаження (масло рослинне) - 300-400 г.

Рецепт Чак-чак (татарське блюдо)

Спочатку підготуй продукти.
Яйця з'єднай з цукром (30 г), цукор надає тісту при смаженні теплий золотистий колір. Масло розтопи на водяній бані і злегка остуди. Тепле (не гаряче) розтоплене масло додай до яєць і перемішай.

Просій борошно і потроху додай в тісто. Спочатку додай 500 грамів борошна і замішуй тісто, якщо воно недостатньо щільне, додай решту борошна.

Заміси тісто з вершковим маслом, цукром та яйцями. Тісто має бути м'яким, але щільним, щоб з ним було зручно працювати.

Накрий тісто і залиш його на 15 хвилин. Коли тісто підніметься, руками розкатай його в пласт товщиною 1 см. Наріж на смуги шириною 1-1,5 см.

Скатай з тіста джгутики, діаметром приблизно 0,5 см. Жгутики виходять досить довгими. Для зручності при розкачування їх можна розрізати на кілька частин.

Поріж отримані «калачики» на шматочки довжиною 3-4 см, формуючи маленькі палички.
У казані, глибокій сковороді або каструлі з товстим дном нагрій масло. Опусти палички в киплячий жир. Смажити, помішуючи, до золотистого кольору (2-3 хвилини). Потім палички вийняти з жиру.

Точно також мажити рештою порції тіста. У міру необхідності доливати в казан масло.

Для приготування медової карамелі мед влити в каструлю, змішати з цукром, що (120 г).

На невеликому вогні довести суміш до кипіння. Варити, помішуючи, 3-5 хвилини. Цукор повинен розчинитися, а сама карамель злегка загуснути.

Палички перекласти в деко або широку форму і полити гарячим медом. Акуратно і ретельно перемішати.

Викласти на блюдо у вигляді піраміди. Подавати на стіл татарський чак-чак з чаєм і глазурованими фруктами.

рецепти, татарське блюдо, блюдо Чак-чак
Оціни пораду →
Переглядів: 1269
Рейтинг: 5.0/5

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...