ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Що робити, якщо м'ясо жорстке

Що робити, якщо м'ясо жорстке Тобі не пощастило з м'ясом або через незнання ти неправильно приготувала страву, і м'ясо стало жорстким?

Перш за все запам'ятай, що м'ясо задньої частини туші м'якше і ніжніше, воно-то і підходить для запікання, варіння, а також смаження і гриля. М'ясо передньої частини жорстке і грубе - його краще пустити на фарш або готувати дуже довго. М'ясо молодих тварин готується швидше.
М'ясо старої тварини жорстке і часто не соковите.

Що робити, якщо ти розумієш, що з сирого шматка м'яса не вийде нічого "путнього"?

По-перше, м'ясо можна довго варити, але не менше 2,5 годин.

Ще один спосіб - закип'ятити в каструлі воду, покласти туди шматок м'яса, зменшити вогонь і варити, не допускаючи кипіння бульйону. В цьому випадку зважай, що занадто наваристим бульйон не буде, тому для приготування перших страв такий спосіб не підійде.

Ще перед приготуванням можна замаринувати жорсткий шматок м'яса: зроби в м'ясі надрізи і, обклавши його нарізаною цибулею, постав в холодильник на пару годин. Як маринад також підійде гірчиця - вона розпушує волокна. Такого замочування досить на 30 хвилин, потім м'ясо потрібно промити водою і почати готувати.

М'ясо можна трохи відбити кулінарним молоточком або рукояткою ножа, воно стане тонким і більш м'яким.

Пам'ятай, що додана на початку варіння сіль підвищує ймовірність того, що м'ясо буде жорстким.

кулінарні поради, мясо
Оціни пораду →
Переглядів: 544
Рейтинг: 5.0/2

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ