ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як визначити свіжість домашніх яєць

Як визначити свіжість домашніх яєць Зовнішньою ознакою визначення свіжості яйця є вигляд його шкаралупи: тільки-но знесене яйце має матову поверхню, старе - блискучу, з синюватим відтінком.

Знесене яйце із чистою шкаралупою має слабкий запах вапна, але яйця легко переймають запах навколишнього середовища. Тому не можна зберігати їх поблизу пахучих речовин.

При потраплянні в яйце й розмноженні в ньому мікробів, при розвитку гнильних процесів виділяються гази й неприємний запах.

У домашніх умовах можна провести аналіз свіжості яйця за допомогою 8%-вого розчину харчової солі (80г солі на 1л води). У розчин опускають яйце, що перевіряється.

Якщо воно лежить на дні посуду - вік яйця до 6 днів, якщо кут нахилу поздовжної осі становить 45° до горизонтальної площини (піднімається вгору тупий кінець яйця), воно 10-денної давнини.

Якщо ж яйце приймає майже вертикальне положення - йому 11-12 днів, плаває в розчині 13-17 днів, тупий кінець яйця витикається з води - яйце старше 17 днів.

кулінарні поради, яйця, курка
Оціни пораду →
Переглядів: 186
Рейтинг: 5.0/3

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ