ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як варити рис для суші

Як варити рис для суші Якщо ти любиш готувати суші вдома, важливо навчитися правильно готувати рис для суші. Ми поділимося з тобою базовим рецептом.

Одним з найважливіших етапів в приготуванні суші є правильна підготовка рису. Рис для суші повинен вийти клейким, і з нього легко можна буде сформувати суші або приготувати роли.

Рис для суші зазвичай білого кольору з круглими маленькими зернами, непрозорий. Зерна такого рису злипаються і вбирають багато води. Він відноситься до сортів з дуже високим вмістом крохмалю, тому при варінні він набуває кремоподібну консистенцію. Щоб рис придбав характерний смак і був клейким, в нього зазвичай додають оцтову заправку, яка називається авазесу.

Незмінним інгредієнтом такого маринаду є оцет, він може бути різним: в ідеалі рисовим, але можна використовувати білий винний, хересний або ж яблучний і сливовий, а також лимонний сік. Крім того, в оцтову заправку зазвичай входять сіль і цукор (приблизно в пропорції 1:2 або 1:3, рідше 1:1), оскільки при варінні рису для суші сіль не додають. Щоб цукор і сіль краще розчинилися в оцті, його іноді доводять до кипіння і охолоджують. Іноді до складу авазесу додають саке чи кулінарне вино мирин, при цьому, щоб суші не вийшли дуже солодкими, потрібно регулювати кількість цукру.

Перш ніж приступити до приготування суші, рису дають охолонути до температури тіла і настоятися, накриваючи вологим рушником або кришкою, щоб уникнути пересихання.

Рис для суші


Як варити рис для суші
500 грамів промитого рису Хакумай або Нішікі потрібно залити чистою водою об'ємом 0,5 літра (співвідношення 1/1) і варити приблизно 40 хвилин. Після цього готовий рис потрібно заправити рисовим оцтом (Міцукан), цукром і сіллю. Правильна заправка для рису має виражений кисло-солодко-солоний смак.

кулінарні поради, суші, рис
Оціни пораду →
Переглядів: 1161
Рейтинг: 5.0/7

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ