ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як швидко зварити квасолю

Як швидко зварити квасолю Традиційний спосіб приготування квасолі з замочуванням знайомий усім. Як викрутитися, якщо готова квасоля потрібна терміново?

Є два перевірених способи:

• Перший - поставте варитися незамочену квасолю, як зазвичай. Після закипання води додайте до неї харчову соду - буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже через годину, в залежності від сорту, ти отримаєш готовий продукт.

• Другий - варіння квасолі з додаванням холодної води. Тобі знадобиться велика каструля, так як кількість води, в якій буде варитися квасоля, поступово збільшиться. Отже, поставь незамочену квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить - додайте в неї склянку холодної води. Потім кожен раз, коли вода закипає, знову додавайте по склянці води - і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. Час варіння таким способом - 40 хвилин.

Ще кілька секретів для швидкого приготування квасолі:

• Не соліть квасолю або воду до готовності, інакше отримаєте зворотний ефект: квасоля затвердіє і буде варитися гірше.

• Кольорова квасоля готується швидше.

• Квасолю для салатів, після варіння, промий прохолодною водою, вона стане помітно смачніше.

кулінарні поради, поради господині, квасоля
Оціни пораду →
Переглядів: 613
Рейтинг: 5.0/4

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ