ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

» » » Як правильно вибрати сухофрукти

Як правильно вибрати сухофрукти

Як правильно вибрати сухофрукти Сухофрукти - відмінне джерело вітамінів і мікроелементів. Утім, справді корисні тільки ті сухофрукти, які правильно заготовили - без зайвого цукру і консервантів.

Інжир має бути м'яким, світлим і солодким, злегка плескатим. Якщо плоди тверді, мають кислий присмак і втратили форму - термін зберігання продукту закінчився. А ось білий наліт вказує на те, що ці фрукти дуже солодкі.

Курага - натурально висушені абрикоси - має світло-жовтий або коричневий колір. Яскраво оранжевий окрас плодів свідчить про те, що їх обробили диоксидом сірки.

Із родзинками та ж історія, що і з курагою, - їх обробляють диоксидом сірки. Намагайтеся купувати тьмяні, коричнюватого відтінку родзинки, а яскраво-бурштинового - уникайте. Цей сухофрукт теж краще вимочити, промивши перед споживанням.

Виробники сушених фініків грішать тим, що заливають їх сиропом глюкози. Тож і без того солодкі плоди стають нудотні, а користі від них - майже ніякої. Запам'ятайте: необроблені плоди сухі й майже не липкі.

Чорнослив - уникайте занадто блискучих плодів - задля глянцевого ефекту їх обробляють гліцерином або дешевою олією. Бажано, щоб поверхня плода була матовою, тому краще купувати чорнослив у прозорій упаковці.

Сподіваємося, що ці прості але важливі поради як правильно вибрати сухофрукти допоможуть вам не помилитися та не нашкодити собі різними хімікатами.

кулінарні поради, курага, Кулінарія, сухофрукти, інжир, чорнослив
Оціни пораду →
Переглядів: 105
Рейтинг: 5.0/3

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ