ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати салат «Грецький»

Як приготувати салат «Грецький» Грецький салат відомий як грецький за межами самої Греції. Наприклад, в нашій країні. Чи, наприклад, на Кіпрі. А в самій Греції грецький салат називають сільським, або хорьятики (греч. χωριάτικη σαλάτα).

Салат Грецький по класичному рецепту готують з огірків, помідорів, фети (це традиційний грецький сир з овечого і козиного молока), червоного лука і маслин, а заправляють таким улюбленим греками оливкщовою олією з сіллю, чорним перцем, орегано і базиліком. Часто в салат додають болгарський перець, рідше - каперси або анчоуси. У англомовних країнах в грецький салат завжди кладуть листовий салат. Фету в грецькому салаті з успіхом може замінити бринза. У заправку допустимо додати трохи винного оцту.

Овочі і сир для грецького салату крупно рубаються (а не подрібнюються).
Зазвичай грецький салат подають на тарілках. Проте якщо загорнути його в лаваш, вийде ще оригінальніше і поживніше.

Для 4-6 порцій Грецького салату потрібно:
• маслини без кісточок - 100 гр.
• майоран - щіпка
• помідор - 2 шт.
• лук червоний - 1 цибулина
• орегано - щіпка
• перець чорний мелений - за смаком
• огірки - 1 шт.
• олія оливкова - 6 ст. л.
• сіль - за смаком
• білий винний оцет - 2 ст. л.
• сир фета - 150 г
• перець червоний солодкий - 1 шт.
• зелений солодкий перець - 1 шт.

Як робити «Грецький» салат

крок 1
Огірок і помідори вимити, з перцю видалити серцевину. Лук очистити. Огірок нарізати кубиками, помідори - скибочками, перець - тонкими півкільцями, лук - кільцями.

крок 2
Олію збити з оцтом, майораном, орегано, сіллю і перцем.

крок 3
Фету нарізувати кубиками. Змішати овочі і маслини, полити заправкою.

Розкласти згори фету і подати до столу. Смачного!

перець, лаваш, Грецький, сир, Рецепт, кулінарний, салат
Оціни пораду →
Переглядів: 2092
Рейтинг: 5.0/4

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ