ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Успенський піст: 5 смачних пісних салатів

Успенський піст: 5 смачних пісних салатів Успенський піст триватиме два тижні. Пропонуємо урізноманітнити свій пісний раціон разом з Borispol.org.ua .

Пісні салати: прості рецепти на кожен день

Салат з запечених перців

Інгредієнти:
- Перці 4 шт.
- Ізюм 10 г
- Кедрові горішки 10 г
- Петрушка
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 2 ст. ложки
- Мелений чорний перець

Спосіб приготування:
1. Перці запекти в духовці при температурі 180 С до готовності (хвилин 30). Дістати з духовки і перекласти або в пакет, або в каструлю під кришку. Дати охолонути. Хвилин через 10 дістати, зняти з них шкірку і видалити серцевину. Сік який буде випливати з перців зібрати. Перці нарізати соломкою.
2. Приготувати заправку: розтерти в ступці часник із сіллю, додати
оливкове масло і мелений чорний перець.
3. Змішати перець із заправкою, родзинками, кедровими горішками, петрушкою.

Середземноморський картопляний салат

Інгредієнти:
- 1,2 кг молодої картоплі
- сіль, перець, паприка
- 4 ст.л. винного оцту
- 4 ст.л. оливкової олії
- 250 г помідорів чері (краще різного кольору)
- 200 г фети
- 1 червона цибулина
- 4 ст.л. маслин
- 1 качан салату латук (або руколи)

Спосіб приготування:
1. Картопля миємо, чистимо і ріжемо кружальцями. Відварюємо його в підсоленій воді хвилин 10. У цей час змішуємо масло, оцет, сіль, перець, паприку. З картоплі зливаємо воду, встряхиваем його і обсушуємо. Ще гарячим змішуємо його з маринадом. Залишаємо остигати.
2. Салат миємо й сушимо. Черрі ріжемо навпіл. Цибулю ріжемо півкільцями (його можна замаринувати в суміші оцту з цукром). Фету ріжемо кубиками, маслини кільцями.
3. Викладаємо в салатницю фету і маслини. Додаємо помідори та картопля. Все акуратно перемішуємо.
4. Салатні листя викладаємо на тарілки, а на них наш салат.

Огіркової-морквяний салат з кунжутом

Інгредієнти:
- 120 гр свіжого огірка
- 100 гр морква
- 20 гр зелені
- 1-1,5 ч.л. кунжуту
- цибулю
- 2 ч.л. лімонног соку
- оливкова олія
- сіль, перець

Спосіб приготування:
1. Овочі нашаткувати дрібною соломкою. Посолити, поперчити, полити лимонним соком.
2. Обсмажити кунжут. Цибулю і зелень подрібнити.
3. Змішати салат, заправити оливковою олією.

Овочевий салат з арахісом

Інгредієнти:
- 120 гр огірків
- 90 гр помідор
- 50 гр перцю болгарського
- 15 гр цибулі
- листя салату
- 1 ч.л. лимонного соку
- 5-6 шт. арахісу
- сіль, перець

Спосіб приготування:
1. Всі овочі, помити, порізати середнім кубиком. Цибуля - півкільцями. Арахіс обсмажити на сухій сковороді.
2. Лист салату порвати в салатник. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити за смаком. Заправити лимонним соком.

Італійський салат із зелених овочів

Інгредієнти:
- Савойська капуста (листя ½ качана)
- Суміш салатів (латук, мангольд, рукола, корн)
- Фенхель
- Люцерна (паростки)
- Каперси
- Помідори черрі
- Насіння гарбузове
- Лимон
- Сіль, перець, оливкова олія

Спосіб приготування:
1. Фенхель нарізати кільцями і разом з листям савойської капусти припустити в окропі хвилин 5. Після чого відкинути на друшляк, злегка обсушити і остудити.
2. На широку тарілку викладаємо нарізані листя савойської капусти і фенхель. Трохи солі, перцю і лимонного соку. Тепер поверх викладемо суміш салатів і каперси. Ще трохи лимонного соку і оливкового масла.
3. Тепер прикрашаємо салат половинками помідорок, паростками
люцерни і підсмаженими гарбузовим насінням. Ще трохи солі, перцю, лимонного соку і оливкового масла. Подаємо салат з підсмаженими зерновими тостами.

пісне меню, Успенський піст 2013, пісні рецепти на кожен день, пісні рецепти, пісні салати, Успенський пост, як урізноманітнити пісне меню, Успенський піст
Оціни пораду →
Переглядів: 3043
Рейтинг: 5.0/1

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ