ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Традиційна кутя на Різдво. Прості рецепти

Традиційна кутя на Різдво. Прості рецепти Кутя - це традиційне блюдо на Різдво, точніше, на Святвечір (6 січня).

Кулінарні книги повні різними рецептами. Сама традиційна кутя - кутя з
пшениці. Рисова кутя популярна не менше. Ми приготували прості рецепти куті - до Вашого столу!

Рецепт куті № 1. Кутя з пшениці

Знадобиться: пшениця, волоські горіхи, мак в пропорції 2:1:1, 100 г меду, 50 г родзинок.

Приготування: промиваємо пшеницю та замочуємо на пару годин (щоб трішки розм'якла), потім варимо на середньому вогні до готовності. Поки вариться пшениця, промиваємо мак і запарюємо окропом (кип'ятком) на 30 хвилин, потім 2 рази перемелюємо в м'ясорубці. Горіхи трохи подрібнюємо і підсмажуємо на сковорідці. Родзинки обдаємо окропом. Мед розмішуємо з водою або вершками. Всі компоненти ретельно змішуємо до густої суміші.

Рецепт куті № 2. Кутя з пшениці з цукатами

Потрібно: 2 склянки пшениці, 50 г цукатів, ½ склянки волоських горіхів, мед.

Приготування: промиваємо пшеницю і варимо у воді на повільному вогні приблизно 2 години. У 4 столових ложках води розмішуємо мед за смаком. Заливаємо пшеницю медовим сиропом та настоюємо 30 хвилин. Трохи роздрібнюємо і обсмажуємо горішки. Додаємо до пшениці цукати, горішки і добре перемішуємо до густоватої каші.

Рецепт куті № 3. Рисова кутя

Знадобиться: 250 г рису, 100 г родзинок, 100 г мигдалю, цукор, кориця.

Приготування: рис промиваємо, заливаємо водою і варимо до готовності, не перемішуючи. Пересипаємо на друшляк і промиваємо кип'яченою холодною водою. Мигдаль і родзинки обшпарюємо окропом. Потрібно мигдаль трохи подрібнити. Цукор розводимо в невеликому об'ємі теплої води. Змішуємо рис, мигдаль, корицю і родзинки та поливаємо це все солодким цукровим сиропом.

Щасливого Вам Святвечора та Різдва!

кутя, Традиційна, Різдво, Прості рецепти
Оціни пораду →
Переглядів: 10044
Рейтинг: 4.5/4

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ