ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

ТОП-10 рецептів млинців на Масляну

ТОП-10 рецептів млинців на Масляну Масляна - це останній тиждень перед Великим Постом, в 2017 році Масляна випадає на період з 20 по 26 лютого. У цей тиждень прийнято балувати себе млинцями, правда варто відмовитися від вживання м'яса.

Рецепт № 1: Пивні млинці з грибами

Інгредієнти:
• Пиво світле - 2 склянки,
• Борошно - 150 г,
• Яйце куряче - 2 шт.,
• Молоко - 4 ст. ложки,
• Сіль і цукор за смаком,
• Гриби - 120 г,
• Помідори черрі,
• Сметана,
• Зелень кропу - 1 пучок,
• Масло топлене.

Приготування:
1. З борошна, молока, пива, яєць, солі і цукру замісити рідке тісто.
2. Подрібнити гриби і з'єднати з тістом.
Млинці випікають на розігрітій сковороді, змащеній олією.
4. Сметану змішати з подрібненою зеленню кропу.
5. Подати млинці зі сметаною і помідорами чері, прикрасивши гілочкою кропу.

Рецепт № 2: Сирні млинчики

Інгредієнти:
• Борошно - 1 склянка,
• Сир - 150 г,
• Яйце - 1 шт.,
• Кефір - 1 стакан,
• Цукор - 1 ст. ложка,
• Сіль (небагато),
• Масло для смаження.

Для соусу:
• Апельсини - 4 шт.,
• Цедра лимона (суха) - 1 ч. ложка,
• Вершкове масло - 80 г,
• Цукор - 100 г,
• Коньяк - 2-3 ст. ложки.

Приготування:
1. У сир розбити яйце і ретельно перемішати.
2. У борошно додати кефір, цукор, сіль, збити віночком. Ввести сирну масу, продовжуючи збивати до однорідної консистенції. При необхідності додати ще трохи кефіру, щоб тісто для млинців набуло консистенції густої сметани.
3. З апельсина вичавити сік, повинен вийти майже стакан. Розтопити масло з цукром, додати апельсиновий сік і лимонну цедру. Кип'ятити 3 хвилини, потім влити коньяк. Прогріти ще небагато до загустіння. Вимкнути.
4. Спекти млинці.
5. Апельсини очистити від цедри і перегородок. Подати млинці з соусом і часточками апельсинy.

Рецепт № 3: Млинці, фаршировані грибами і картоплею

Інгредієнти:
• Борошно - 300 г,
• Яйця - 2 шт.,
• Кефір - 800 мл,
• Цукор - 2 ч. ложки,
• Гриби, смажені з цибулею - 300 г,
• Відварну картоплю - 5 шт.,
• Сіль,
• Соняшникова олія.

Приготування:
1. З борошна, яєць, кефіру, солі і цукру замісити тісто.
2. Спекти млинці.
3. Картоплю очистити, дрібно нарізати (або подрібнити в блендері), змішати з смаженими з цибулею грибами.
4. На половинку млинця викласти фарш.
5. Скласти млинець навпіл. Краї змастити жовтком.
6. 1 хвилину запікати млинець в мікрохвильовці, щоб краї «склеїлись».

Рецепт № 4: Млинці, фаршировані салатом

Інгредієнти:
• Яйце - 2 шт.,
• Молоко - 1 стакан,
• Борошно - 5 ст. ложок,
• Олія кунжутна - 4 ст. ложки,
• Щіпка солі.

Для салату:
• Болгарський перець - 2 шт. (Червоний і жовтий),
• Зелений салат - кілька листочків,
• Авокадо - 1 шт.,
• Лимон - 1/2 шт.,
• Кріп, цибулю - по 1 пучку,
• Перець чорний великого помелу,
• Сіль.

Приготування:
1. Авокадо почистити, нарізати і полити лимонним соком. Кріп і зелений лук подрібнити.
2. Перець запекти на грилі (або в духовці).
3. Очистити перець від шкірки, нарізати на шматочки і додати до авокадо. Посолити, поперчити і перемішати.
4. З молока, борошна, яєць, солі замішуємо тісто. Випікаємо млинчики. На готовий млинець викладаємо салат, складаємо млинчик навпіл.
5. Подавати млинці на листках зеленого салату, посипавши зеленню.

Рецепт № 5: Вівсяні млинці

Інгредієнти:
• Молоко - 300 мл,
• Вівсяні пластівці - 160 г,
• Яйце - 2 шт.,
• Яблуко - 2 шт.,
• Цукор і сіль - за смаком,
• Рослинна олія.

Приготування:
1. Вівсяні пластівці залити гарячим молоком, поставити в тепле місце приблизно на годину-півтори.
2. Яблука подрібнити на тертці, яйця збити і додати все це до пластівців разом з цукром і сіллю. Ретельно збити віночком.
3. Випікати млинці на олії з 2-х сторін.
4. Подати млинці зі сметаною, медом або варенням.

Рецепт № 6: Млинці з полуничним соусом

Інгредієнти:
• Сироватка - 1 стакан,
• Яйце - 2 шт.,
• Цукор - 2 ст. ложки,
• Сіль - 0,5 ч. ложки,
• Олія - ​​50-100 мл,
• Борошно - 6-7 ст. ложок (з гіркою),
• Ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для соусу:
• Полуниця - 0,5 кг,
• Цукор - за смаком.

Приготування:
1. Всі складові для тіста (крім рослинного масла) з'єднати в мисці і збити віночком. Дати тісту постояти.
2. Полуницю очистити від плодоніжок, подрібнити блендером разом з цукром. Прибрати в холодильник.
3. У тісто додати масло, перемішати. Випекти млинчики.
4. Подати млинці з полуничним соусом.

Рецепт № 7: Млинці з абрикосовим джемом

Інгредієнти:
• Борошно - 150 г,
• Яйце - 2 шт.,
• Молоко - 350 г,
• Абрикосовий джем - 200г,
• Цукор - 1 ч. ложка,
• Соняшникова олія,
• Сiль.

Приготування:
1. У половині молока розчинити цукор, сіль, додати яйця. Добре розмішати.
2. Всипати борошно і, збиваючи вінчиком, довести до однорідної маси, періодично додаючи молоко, що залишилося.
3. Випікаємо на сильному вогні тонкі млинчики.
4. На остиглі млинці укладаємо абрикосовий джем, загортаємо млинчик в рулет.
5. Готові млинці можна прикрасити розтопленим шоколадом. Подаємо з чаєм, молоком, соком - на ваш вибір!

Рецепт № 8: Сирні млинці з зеленню

Інгредієнти:
• Молоко - 150 г,
• Борошно - 150 г,
• Сир - 200 г,
• Яйце куряче - 3 шт.,
• Масло топлене - 2 ст. ложки,
• Зелень кропу - 1 пучок,
• Зелень петрушки - 1 пучок,
• Йогурт натуральний - 200 г,
• Ванільний цукор - 1 ч. ложка,
• Сiль.

Приготування:
1. З сиру, молока, яєць, ванільного цукру, борошна замісити тісто. Залишити хвилин на 30. Зелень петрушки без гілочок подрібнити і додати в тісто разом з розтопленим маслом. Добре розмішати.
2. Випікати млинці з двох сторін на добре розігрітій сковороді.
3. Для соусу з'єднати йогурт, подрібнену зелень кропу, посолити за смаком і перемішати.
4. Подати млинці з соусом.

Рецепт № 9: Млинці з сирно-фруктовою начинкою

Інгредієнти:
• Кефір - 500 мл,
• Яйце - 2 шт.,
• Борошно - по потребі,
• Рослинна олія - ​​3 - 5 ст. ложок,
• Сіль - небагато,
• Цукор - за смаком,
• Ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для начинки:
• Сир - 400 г,
• Фрукти (ягоди) - за смаком,
• Цукрова пудра.

Приготування:
1. Із кефіру, яєць, борошна, солі, цукру і ванільного цукру зробити не густе тісто для млинців. Дати тісту деякий час постояти. Додати рослинне масло в тісто, перемішати і смажити млинці на сковороді без масла.
2. Банани і ківі очистити від шкірки. У яблук видалити серцевину. Фрукти для начинки нарізати дрібним кубиком.
3. З'єднати сир, подрібнені фрукти, перемішати.
4. На млинці викласти по 2-3 столові ложки начинки, згорнути млинці у вигляді рулету.
5. Тут же подати млинці з цукровою пудрою. Можна млинчики злегка обсмажити на сковороді з топленим маслом, потім посипати цукровою пудрою.

Рецепт № 10: Млинці з житнього борошна з сиром

Інгредієнти:
• Борошно житнє - 2/3 склянки,
• Борошно пшеничне - 1/3 склянки,
• Молоко - 1,5 склянки,
• Яйце куряче - 2 шт.,
• Сир твердих сортів - 50 г,
• Зелень кропу і петрушки - 1 пучок,
• Олія - ​​2 ст. л. + По необхідності,
• Цукор - 1 ч. ложка,
• Сіль - щіпка.

Приготування:
1. Яйця збити з дрібкою солі, додати молоко і продовжити збивати. Потім всипати в молочно-яєчну суміш борошно, цукор і сіль, добре все збити і додати рослинне масло.
2. Дати тісту постояти хвилин 30 або більше, а потім випікати млинці на розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла.
3. Сир подрібнити на тертці, зелень подрібнити.
4. На готовий млинець викласти трохи сиру і зелень. Згорнути млинець навпіл, потім ще раз навпіл. Таким чином приготувати залишилися млинці.
5. Готові млинці викласти на сковороду і трохи прогріти. І тут же їх подати.

Масляна, млинці, свято, святкові рецепти
Оціни пораду →
Переглядів: 2585
Рейтинг: 5.0/3

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ