ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати рiздвяний пиpiг з індички

Як приготувати рiздвяний пиpiг з індички Індичка - символ Різдва. Пропонуємо вам смачний рецепт різдвяного пирога з індичкою.

Що нам потрібно:
- листкове тісто - упаковка
- філе індички 400-500 грам
- цибуля-порей - 2 стебла
- цибуля ріпчаста - 1 середня
- вода - 1/2 літра
- бекон - 4 полосочки
- часник - 3-4 зубчики
- мигдаль - 15 горішків
- борошно - 2 ст.л.
- сметана - 2 ч.л.
- оливкова олія - 2 ст.л.
- вершкове масло - 1 ч.л.
- яйце
- перець
- чебрець
- шалфей

Як це приготувати:
Перший крок в приготуванні начинки - бульйон з індички. Беремо 1/5 літра, додаємо філе індички і цілу цибулину з лушпинням - вона додасть бульйону золотистий колір. Варимо все 30 хв. Щоб бульйон не втратив аромат, накриваємо його кришкою.

Далі нарізаємо крупно цибулю-порей і кладемо у воду на 10 хвилин. В цибулі багато піску і її варто добре промити.

Потім ріжемо на середні шматочки філе індички, бекон (достатньо взяти 4 смужки), цибулю і часник.

Змішуємо оливкове та вершкове масло, та смажимо на ньому часник і бекон, а для аромату додамо трохи чебрецю. Далі в бекон кидаємо індичку і очищену цибулю-порей. Залишаємо тушитися на 30 хв.

У заздалегідь приготовлене або куплене в магазині листкове тісто насипаємо середньо нарізаний мигдаль і листочки шалфею, після чого тісто злегка розкачуємо.

У готову цибулю додаємо 2 столові ложки борошна (готовність цибулі перевірити просто - коли її придавити пальцями, вона повинна розповзтися). Після цього в суміш додаємо 150 мл бульйону, все ретельно перемішуємо і знову ставимо на слабкий вогонь. Додаємо дві чайні ложки сметани. Готову суміш перчимо і солимо.

Щоб зайва волога з пирога пішла, начинку варто відкинути на сито, після чого викласти у форму для пирога.

Зверху кладемо тісто, злегка підтискаючи його з країв. Для того, щоб пиріг вийшов максимально хрустким, на тесті зверху варто зробити надрізи - тоді зайва волога з пирога піде. Після цього пиріг змащуємо збитим яйцем і ставимо в розігріту на 180 духовку на 30 хв.

Подавати такий пиріг краще з молодим зеленим горошком і соусом, який ми злили з начинки.

Смачного!

святкові страви, індичка, Різдво, пиріг
Оціни пораду →
Переглядів: 1132
Рейтинг: 5.0/2

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ