ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як готувати жарке в горщиках: секрети приготування і рецепти

Як готувати жарке в горщиках: секрети приготування і рецепти Готувати жарке в горщиках одне задоволення. Процес займає мало часу, а результат виходить чудовим!

Як приготувати жарке у горщиках: 7 порад

1. При пошаровій закладці інгредієнтів в горщик першим необхідно покласти той продукт, який довше готується.

2. Спробуйте попередньо обсмажувати всі інгредієнти перед закладкою в горщик.

3. Наповнювати горщик потрібно на дві третини об'єму, щоб уникнути розбризкування або витікання рідкого вмісту з ньому.

4. Якщо необхідно в процесі приготування додати рідину в горщик, вона повинна бути гарячою.

5. Необов'язково ставити горщик в холодну духовку. Якщо вміст горщика гарячий або він сам - теплий, сміливо ставте в гарячу духову шафу.

6. Накривайте горщик кришкою, щоб не пересушити блюдо. Замість кришки можна використовувати прісне або листкове тісто.

7. Якщо ваші глиняні горщики нові, перед закладкою продуктів горщики необхідно залити водою (краще гарячої) або поставити у воду хвилин на 10-15. Так ви приберете сторонні запахи.

Жарке з курчат в горщиках

Інгредієнти:
- Курчата дрібні (по 500-600 г) - 2 шт.,
- Часник - 4-6 великих зубчиків,
- Вершкове масло - 50 г,
- Естрагон - 1-2 гілочки,
- Зелень кропу - 0,5 пучка,
- Зелень петрушки - 0,5 пучка,
- Перець чорний великого помелу,
- Сіль.

Приготування:
Підготовлені курчата розрізати на 4 або більше частин. Посолити, поперчити і викласти кожен у порційний горщик. Додати подрібнений часник і петрушку, листя естрагону, полити розтопленим вершковим маслом. Накрити кришками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати курчат хвилин 35-40. Можна за цей час 1-2 рази перемішати вміст горщика.
Готових курчат подавати в горщиках, посипавши подрібненим кропом.

Жарке з яловичиною та сушеними грибами в горщиках

Інгредієнти:
- Яловичина - 500 г,
- Сушені гриби (за смаком) - 50 г,
- Картопля - 800 г,
- Цибуля ріпчаста - 3 шт.,
- Морква велика - 1 шт.,
- Масло вершкове - 50 г,
- Сало свиняче - 50 г,
- Томатна паста - 0,5 склянки,
- Сметана - 1 склянка,
- Борошно - 4 ст. ложки,
- Подрібнена зелень кропу і петрушки - 3 ст. ложки,
- Сіль, Перець.

Приготування:
Гриби попередньо залити холодною водою і залишити на 3-4 години, потім відварити в цій воді до готовності. Підготовлену яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити на сковороді з розтопленим салом. Відварені гриби нарізати середніми скибками і обсмажити на олії. Картоплю, цибулю і моркву очистити, нарізати середніми кубиками й обсмажити окремо на сковороді з маслом.

Борошно обсмажити трохи з вершковим маслом і з'єднати зі сметаною, ретельно розтерти віночком, щоб не було грудок. Додати томатний соус і перемішати. Рівномірно розподілити по порційних горщиках гриби, м'ясо та овочі. Додати спеції, перемішати і залити невеликою кількістю грибного відвару і сметанним соусом. Накрити кришками і поставити в гарячу духовку. Готувати близько години. Подавати жарке в горщиках, посипавши подрібненою зеленню.

Як подавати жарке в горщиках

Зазвичай стіл сервірують порційними горщиками за кількістю гостей. Подача страви в горщику досить оригінальна і дозволяє зберегти його в гарячому вигляді довше. Якщо ви приготували блюдо у великому горщику, його вміст подають на великому блюді або порційних тарілках.

рецепти, Жарке, секрети, в горщиках, приготування
Оціни пораду →
Переглядів: 12557
Рейтинг: 5.0/7

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar
1
1 Спам
Наприклад мені дуже подобаєть свинина з овочами в горщику, але готую переважно на якісь свята, коли сходяться рідні та друзі. Ось наприклад мій рецепт, не мій, а по якому я готую ))
Беру:
часник - 1 зубчик;
картоплю - 2 шт.;
сметану - 200 г;
кріп;
сіль;
гірчицю - 1 ч. л.;
моркву - 1 шт;
зелений лук- 3-4 пера;
свинину - 300 г;
цибулю ріпчасту - 1 шт..

Далі роблю так: свинину пию, обсушую паперовими серветками і нарізаю шматочками по 2,5-3 см. Складаю м'ясо в миску, замаринувую в суміші солі, перцю і гірчиці і писку накриваю харчовою плівкою приблизно на 1 годину. Ріпчасту цибулю, моркву і картоплю чищу, нарізую великими кубиками. Розігріваю суху сковороду і викладаю на неї свинину. Потім обсмажую м'ясо з усіх боків до рум'яної скоринки.
Розкладаю свинину порівну по двом горшочкам. Додаю нарізані овочі і відставляю. Беруся за приготування сметанного соусу. Соус роблю так: Часник очищую і передавлюю. Зелену цибулю і кріп мию, обсушую і дрібно нарізаю. Змішую зі сметаною і солю, перчю за смаком.
Потім розігріваю духовку до 200ºС. Сметанний соус розливаю в горщики і накриваю кришками. Залишаю в духовці приблизно на 50 хв.
avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ