ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Топ-5 кращих рецептів пісних страв

Топ-5 кращих рецептів пісних страв Початок поста означає різка відмова від їжі тваринного походження; однак зміна раціону може негативно позначитися на здоров'ї, тому до вибору продуктів варто поставитися вкрай уважно, щоб організм не зазнав серйозного стресу. Ми підібрали Топ-5 унікальних рецептів страв для вживання в піст. А для любителів салатів, рекомендуємо переглянути лучшие постные салаты в Рождественский пост на жіночому порталі hochu.ua.

Не варто забувати, що піст без молитви - це просто дієта. Так чи інакше, ті, хто відмовляється від тваринної їжі під час посту, переслідує свої цілі. Однак до зміни звичного раціону харчування треба ставитися з великою обережністю і розуміти, яка їжа не шкодить здоров'ю. Варто також відзначити, що різка відмова від м'яса і тваринних продуктів ні до чого доброго не приведе, перед повною відмовою від тваринних продуктів треба плавно знижувати їх споживання. Харчування має бути збалансованим, поживним і легко засвоюваним. Єдине, що засмучує, - це відмова від молочних продуктів, адже в них містяться незамінні амінокислоти.

Правила харчування в пост досить прості. Найбільш ефективним буде дотримуватися схеми поєднання продуктів, які не тільки підтримають у тонусі, але й додадуть сил і не допустять стресу для організму в цей нелегкий час. Далі наведено приблизний список продуктів, які стануть основним раціоном на час посту.

• Крупи - це «правильні» вуглеводи, які забезпечують організм енергією протягом усього дня.
• Бобові - джерело корисного і легко засвоюється білка.
• Паста (макарони) - один з найбільш ситних продуктів. Варто, щоправда, вибирати вироби з твердих сортів пшениці. У такій пасті більше корисних речовин, і фігура від неї не постраждає.
• Овочі та фрукти - величезна кількість вітамінів, мінералів, макро і мікроелементів, корисних кислот. Єдине, що варто пам'ятати: харчуватися тільки одними овочами неможна, це може привести до проблем в організмі і з шлунком, зокрема.
• Горіхи і сухофрукти. Сухофрукти замінюють солодощі, без яких протягом семи тижнів обійтися досить складно. До того ж горіхи володіють чималою користю для організму. Цей продукт зручний тому, що їм можна перекусити в будь-який момент і відразу ж відчути насичення. Що стосується сухофруктів, то чорнослив, наприклад, сприятливо впливає на травлення, а курага і урюк - на нервову систему і серце.

1. Сочевиця

- Сочевиця - 1 стакан;
- цибуля порей - 1/4 білої частини;
- 1 маленька квасоля;
- 1 свіжий помідор або 2 ст. ложки в'ялених томатів;
- масло рослинне, сіль.

Сочевицю відваріть основним способом (як гречку), попередньо сочевицю краще не замочувати! Це скоротить час варіння, але тоді сочевиця втратить більше корисних речовин. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте в олії, додайте до овочів відварну сочевицю і нарізані томати (якщо ви використовуєте в'ялені томати, то для заправки сочевиці можете використовувати масло з-під в'ялених томатів).

2. Геркулес

Для приготування геркулесової каші візьміть 1/2 склянки вівсяних пластівців, 2 склянки води, сіль і цукор.

Коли каша буде готова, додайте в неї подрібнені сухофрукти та горіхи. Замість цукру ідеально підійдуть мед або варення.

3. Гречка

- Гречка - 1 стакан;
- ½ маленької цибулини;
- ½ стебла селери;
- ½ маленької моркви;
- 100 г печериць;
- рослинне масло;
- спеції.

Дрібно наріжте цибулю, моркву, селеру і обсмажте на олії, додайте часточки печериць і продовжуйте обсмажувати. До готових овочів підмісіть відварну гречку. Також замість печериць можна використовувати сухі гриби, для цього додайте гриби до гречаної крупі, коли будете її відварювати; грибів в каші майже не буде, але аромат вам гарантований.

4. Рис

- Рис - 1 стакан;
- ¼ білої частини цибулі порею;
- ½ стебла селери;
- ½ маленької моркви;
- 1 болгарський перець;
- рослинне масло;
- соєвий соус;
- кунжут;
- спеції.

Всі овочі дрібно нарізати і обсмажити в олії, додати відварений рис, соєвий соус і добре перемішати. Перед подачею посипати кунжутним насінням. (Рослинну олію можна замінити на кунжутну.)

5. Інжир

- Інжир - 4 шт.;
- Розмарин - 2 гілочки;
- мед - 1 ст. л.

Інжир розрізати на 4 частини, полити медом і додати гілочки свіжого розмарину. Запікати інжир в духовці при 170 ° C приблизно 7-8 хвилин. Запечений інжир є як самостійною стравою, так і ідеально підійде як доповнення, як варення.

пісні страви, кращі рецепти, Рецепт, Топ-5
Оціни пораду →
Переглядів: 1493
Рейтинг: 5.0/1

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ