ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Що приготувати з коропа: ТОП-5 рецептів

Що приготувати з коропа: ТОП-5 рецептів Карпа можна їсти у вареному, смаженому, запеченому вигляді. Через високий вміст жиру рекомендується готувати і подавати його з овочами, лимоном і зеленню.

Ми підготували для тебе 5 чудових рецептів з коропа, якими ти зможеш вразити свою кохану половинку.

1. Короп у кисло-солодкому соусі
Річкова риба, приготовлена в сметанно-томатному соусі з родзинками.

Короп у кисло-солодкому соусі


Інгредієнти на 4 порції:
- короп 600 г.
- лук 1/2 шт.
- корінь петрушки 1 шт.
- морква 1 шт.
- лавровий лист 1/2 шт.

Для підливи:
- борошно 1 ст.л.
- родзинки 2 ст.л.
- цукор 2 ст.л.
- вершкове масло 2 ст.л.
- томатне пюре 2 ст.л.
- лимонна кислота 1/2 г.
- бульйон 1 1/2 склянки.
- картопля 1 кг.

Спосіб приготування:
1. Очищеного коропа нарізати порційними шматками, покласти в сотейник, додати нарізану цибулю, моркву і петрушку, посолити, залити рибним бульйоном, звареним з плавників і голови коропа, або водою і тушкувати до готовності. Окремо відварити очищену картоплю.
2. Борошно просіяти, злегка обсмажити на маслі, розвести бульйоном, в якому тушився короп, додати злегка обсмажений на маслі томат, лимонну кислоту, розмішати, проварити і процідити.
3. Додати в підливу добре промитий ізюм, довести до кипіння і заправити цукром і вершковим маслом.
4. Перед подачею полити рибу і картоплю підливою.

2. Запечений короп з картоплею
Рецепт запеченої риби з овочами, грибами і картоплею.

Запечена риба з овочами, грибами і картоплею


Інгредієнти на 4 порції:
- короп 1 кг.
- картопля 3-4 шт.
- помідори 2 шт.
- печериці 200 г.
- лук 1 шт.
- морква 1 шт.
- лимон 1 шт.
- кріп 1 пучок.
- рослинне масло 2 ст.л.
- сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:
1. Випотрошеного і очищеного коропа натерти сіллю і перцем всередині і зовні. Начинити рибу третиною гілочок кропу.
2. Печериці помити і нарізати пластинками.
3. Цибулю нарізати кільцями, моркву та помідори - кружальцями, лимон і ретельно вимиту картоплю - скибочками.
4. У центр змащеної маслом форми для запікання покласти залишки кропу. З боків викласти овочі з грибами і лимоном.
5. Зверху на кріп викласти рибу. Скропити рибу рослинним маслом і приправити за смаком.
6. Поставити в попередньо нагріту духовку до 180 градусів. Запікати 20 хвилин, потім збільшити температуру до 200-220 тримати в духовці до готовності.

3. Короп, смажений в сметані
Рецепт смаженого коропа в сметані для мультиварки.

Смажений короп в сметані


Інгредієнти на 2 порції: - короп 1 шт.
- борошно 2 ст.л.
- сметана 200г.
- рослинне масло 2 ст.л.
- сіль за смаком.

Спосіб приготування:
1. Карпа випатрати, видалити луску, відрізати плавники. З голови видалити зябра.
2. Ретельно вимити й обсушити.
3. Посолити і обваляти в борошні.
4. У чашу мультиварки налити масло, викласти коропа і включити програму "Підсмажування" на 20 хвилин. Рівномірно обсмажити коропа з обох сторін.
5. По закінченню програми залити коропа сметаною і включити програму "Мультіповар", задати температуру 100 градусів на 15 хвилин.

Порада: подавати з смаженою картоплею або гречаною кашею з зеленим салатом.

4. Запечений короп з грибами та цибулею
Простий рецепт запеченої річкової риби з печерицями та цибулею.

Запечена річкова риба з печерицями та цибулею


Інгредієнти на 2 порції:
- короп 1 шт.
- печериці 300 г.
- ріпчаста цибуля 2 шт.
- сіль, перець за смаком.
- рослинне масло за смаком.

Спосіб приготування:
1. Випатрати і почистити рибу, добре помити. Натерти сіллю і перцем.
2. Налити на деко рослинне масло, викласти гриби, нарізані пластинками, і кільця цибулі.
3. Зверху покласти рибу і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

5. Короп у кисло-солодкому соусі
Кисло-солодкий соус зазвичай асоціюється з приготуванням свинини.

Спробуй приготувати таким чином звичайного коропа і він розкриється перед тобою з абсолютно несподіваної, китайської сторони.

Короп у кисло-солодкому соусі


Інгредієнти:
- охолоджене філе коропа на шкірі 400 г.
- соняшникова олія 180 мл.
- кисло-солодкий соус 100 г.
- рисове вино 15 г.
- кукурудзяний крохмаль 40 г.
- кедрові горіхи 12 г.
- салат листовий 10 г.
- сіль за смаком.

Спосіб приготування:
Філе коропа на шкірці надрізаємо кубиками, заливаємо рисовим вином, додаємо сіль і маринуємо 20 хвилин. Замариновану рибу обвалюють у крохмалі. Обсмажуємо рибу у великій кількості олії до золотистої скоринки. Кисло-солодкий соус розігріваємо на сковорідці і поливаємо гарячим соусом рибу. Посипаємо коропа кедровими горішками. Подаємо коропа з листям салату.

Короп, рецепти, рецепти з риби, Топ-5
Оціни пораду →
Переглядів: 27457
Рейтинг: 4.8/10

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ