ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

5 незвичайних рецептів картопляного пюре

5 незвичайних рецептів картопляного пюре Пропонуємо урізноманітнити меню! Навіть звичайна картопля може перетворити вечерю в свято!

Щоб пюре набуло м'якість, тобі буде потрібно рідина - краще використовувати не власний картопляний бульйон, а попередньо підігріте молоко. Також обов'язково додай вершкового масла: підігрій його до рідкого стану і додавайте порціями, в 2-3 заходу. Так само можна використовувати сметану - теж дуже незвичайний смак.

1. Картопляне пюре з оливковою олією і цибулею



Що потрібно:

- картопля 5 шт.
- лук 1 шт.
- коріандр
- оливкова олія
- мелений перець, сіль

Як приготувати:

Звичайним способом відвари картоплю на пюре. Паралельно на оливковій олії підсмаж дуже дрібно нарізану цибулю і додай у неї коріандр, мелений перець і сіль за смаком.

Завершуючий етап - потрібно потовкти картоплю, додавши в нього піджарку. Дуже смачно поєднується як гарнір до риби або просто з салатом зі свіжих овочів.

2. Картопляне пюре з сиром і помідорами



Що потрібно:

- 1 кг картоплі
- 400 мл молока
- 300 гр сиру
- 200 гр цибулі-порею + 10 гр. вершкового масла для смаження
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець, зелень
- 1 помідор.

Як приготувати:
Відвари картоплю з додаванням часнику, перцю, солі і лаврового листа до готовності, можеш навіть трохи переварити картоплю.

Поки вариться картопля, дрібно наріж цибулю-порей, обсмаж на вершковому маслі. Смажену цибулю висип в кипляче молоко і тут же вимкни. У молоко з цибулею натри половину необхідного сиру. І гарненько перемішати.

Коли картопля відвариться, злий воду, прибери лавровий лист, і додай суміш з молока, цибулі та сиру. Можна додати дрібно нарізану свіжу зелень або посипати сухою.

Змасти деко або блюдо для запікання маслом, виклади в нього картопляне пюре. Наріж кружками помідори і виклади зверху. Натри залишки сиру, змішай з приправами. Виклади поверх пюре з помідорами. Запікати в духовці при 190 градусах, поки верх не зарум'яниться.

3. Картопляне пюре з горохом і м'ятою



Що потрібно:
- 500 г картоплі
- сіль
- 300 г консервованого гороху
- 1 лимон з цедрою
- 4 гілочки м'яти
- 250 мл молока
- 50 г вершкового масла

Як приготувати:

Картоплю відвари на пюре звичайним способом. За 5 хвилин до готовності поклади до картоплі консервований горошок. Цедру лимона натри на тертці, окремо вичави сік.

Картоплю та горох розімни до консистенції пюре. Додай масло, молоко, цедру лимона і м'яту, все також перемішай. Посоли і додай лимонний сік за смаком.

4. Картопляне пюре з пармезаном



Додай у щойно размяте пюре 3-4 ст. л. дрібно натертого сиру Пармезан і 2 ст. л. оливкової олії. Добре перемішати і подавай на стіл.

5. Картопляне пюре з часниковим маслом



Розчави 2 зубчики часнику, виклади в миску і залий нерафінованою соняшниковою олією (можна замінити оливковою). Дай настоятися, потім додай в приготоване пюре. Посип нарізаним свіжим кропом.

Смачного!

рецепти, картопля, основні блюда, незвичні, Картопляне пюре
Оціни пораду →
Переглядів: 1795
Рейтинг: 5.0/4

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ