ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Рецепт узвару: варіанти приготування

Рецепт узвару: варіанти приготування Узвар вважається традиційним українським напоєп із сушених фруктів і ягід. До складу узвару обов'язково входять груші, яблука та вишні. Можна додати в узвар також інші сухофрукти - за смаком. У православних християн цей напій входить до переліку обрядових страв для різдвяного столу.

Назва напою походить від слова «заварювати», так як фрукти тільки доводять до кипіння, а не піддають тривалому варінні. Примітно, що узвар можна не варити, а настоювати. Наша редакція підготувала для вас найпопулярніші та найсмачніші рецепти узвару.

Різдвяний узвар із сухофруктів
Інгредієнти:
Сушені яблука - 100 г.
Сушені груші - 100 г.
Чорнослив - 100 г.
Ізюм - 50 г.
Мед - 3-4 столові ложки.
Вода - 5 л.

Рецепт приготування:
Сухофрукти помити, залити водою і додати мед. Всипати в каструлю родзинки, накрити кришкою і варити на середньому вогні протягом години. Готовий узвар настояти протягом 3-4 годин, потім охолодити і подати на стіл.

Яблучний узвар з медом
Інгредієнти:
Сушені яблука - 200 г.
Мед -4 ст.л.
Вода - 1,5 л.

Рецепт приготування:
Вимити сушені яблука, покласти в каструлю. Закип'ятити воду і залити крутим окропом яблука. Накрити кришкою і настояти протягом чотирьох годин. Настоявшийся узвар процідити через дрібне сито або марлю, додати мед і перемішувати, поки мед повністю не розчиниться.

Різдвяний узвар-кисіль
Інгредієнти:
Сухофрукти - 500 г.
Цукор - 3 ст.л.
Крохмаль - 2 ст.л.
Вода - 1 л.

Рецепт приготування:
Найкраще для такого узвару підходять сушені груші, яблука, чорнослив, родзинки і вишня. Сухофрукти промити і залити холодною водою. Додати цукор і варити узвар на дуже повільному вогні, поки фрукти і ягоди не стануть м'якими. Крохмаль розвести водою, влити в гарячий узвар, доводимо до кипіння і охолоджуємо.

Старовинний рецепт узвару
Інгредієнти:
Сушені яблука - 100 г.
Сушені груші - 100 г.
Чорнослив - 100 г.
Ізюм - 50 г.
Цукор або мед за смаком.

Рецепт приготування:
Промити сухофрукти два-три рази теплою водою. Залити гарячою водою сухі груші, накрити кришкою і поставити на слабкий вогонь. Через 10 хвилин додати сухі яблука. Ще через 10 хвилин додати чорнослив, а через 5 хвилин - родзинки. Коли всі сухофрукти будуть готові, доведіть узвар до кипіння, зніміть з вогню і заправте медом і цукром за смаком. Поставте готовий узвар в холодне місце і дайте напою настоятися.

Узвар з яблук і журавлини
Інгредієнти:
Свіжі яблука - 500 г.
Свіжа журавлина - 300 г.
Мед - 4 ст. л.
Вода - 2-3 склянки.

Рецепт приготування:
Журавлину промити і висипати в каструлю. Потовкти її і процідити сік. Все, що залишається від соку, залити водою. Каструлю поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім процідити відвар. Яблука нарізати кубиками. У проціджений відвар додати цукор, добре розмішати і трохи
проварити. Додати у відвар нарізані яблука і варити до їхньої готовності. Отриманий компот змішати з журавлинним соком і залишити охолоджуватися.

Узвар із шипшини та яблук
Інгредієнти:
Свіжі плоди шипшини - 300 гр.
Яблука - 3 - 4 шт.
Цукор - 1 склянка.
Лимонна кислота - 1/4 ч.л.
Вода - 3 л.

Рецепт приготування
Плоди шипшини промити, залити окропом і добре прокип'ятити. Відвар процідити, додати цукор, лимонну кислоту і перемішати. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати шматочками і залити їх готовим сиропом. Узвар варити на слабкому вогні 5-10 хвилин (залежно від сорту яблук). Охолодити.

Старий Новий рік, Різдво, узвар, святкові страви
Оціни пораду →
Переглядів: 14816
Рейтинг: 4.4/7

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ