ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

5 гарячих коктейлів на Різдво

5 гарячих коктейлів на Різдво
Взимку всі живі істоти використовують свої оригінальні і неповторні способи порятунку від холоду. Птахи злітаються в міста - ближче до людей і очманілої їжі. Ведмеді впадають у зимову сплячку. Риби вмерзают в лід - до наступної весни. А щоб вам зігрітися холодними вечорами, ми підготували 5 гарячих коктейлів на Різдво, які ви можете зробити самі.

1. На основі вина - пунш GASPARE'S WINTER PUNCH


Вам знадобиться:
- ¾ склянки гіркого лікеру Campari
- ¾ склянки апельсинового лікеру
- 2 пляшки червоного вина середньої щільності
- 6 склянок журавлинного соку
- 1 склянка свіжої або замороженої журавлини
- ½ склянки ізюму
- ½ склянки цукру
- Цедра 1 апельсина
- 6 паличок кориці
- 10 цілих гвоздик
- 10 горошин запашного перцю
- 6 цілих анісових зірочок
- 1 цілий мускатний горіх
- 1 чайна ложка мигдального екстракту

Як робити:
Розсортувати журавлину, відкинувши зіпсовані ягоди. Промити і висипати в каструлю з родзинками, цедрою апельсина, корицею, гвоздикою, запашним перцем, мускатним горіхом і журавлинним соком. Довести до кипіння на сильному вогні, накрити кришкою і тушити на слабкому вогні 20 хвилин - для змішування ароматів. Додати вино, цукор і пропарити на вогні 6-8 хвилин. Не доводити до кипіння! Додати Campari, апельсиновий лікер і мигдальний екстракт. Прибрати з міксу ягоди журавлини і розлити по чашках для пуншу. Прикрасити паличкою кориці й анісу.

2. На основі сидру - LA ESQUINA TEQUILA-INFUSED CIDER


Що потрібно:
- 4,5 літра свіжовичавленого несолодкого яблучного сидру
- 5 гвоздик
- 2 зірочки анісу
- 1-4 шматочка Canela (мексиканська кориця - можна замінити звичайною корицею)
- 2 апельсини, розрізані на чотири частини

Як робити:
Протягом 3 хвилин в маленькій каструлі злегка обсмажити на середньому вогні спеції. Обсмажені спеції змішати з соком і апельсиновими частками в каструлі і закип'ятити. Продовжити кип'ятити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Готовий напій в теплому вигляді розлити по склянках.

3. На основі чаю - THE MIRAGE


Що знадобиться:
- 20-25 мл єгипетського м'ятного чаю
- 20-25 мл рому Privateer
- 20-25 мл простого сиропу
- 20-25 мл свіжого соку лайма
- 2-3 краплі біттера Angostura

Як робити:
Змішати всі інгредієнти. Розлити в склянки і прикрасити листям м'яти. Найкраще поєднується з вином
Chandon Brut.

4. На основі рому - JAMAICAN HOT BUTTERED RUM


Що потрібно:
- 450 г коричневого цукру
- 10-15 г вершкового масла
- Щіпка солі
- 10 мл свіжого яблучного сидру
- 15 мл свіжого імбирного соку
- Половина чайної ложки мускатного горіха
- Половина чайної ложки запашного перцю

Що робити:
Змішати всі інгредієнти і довести до кипіння. Відразу зняти і дати охолонути. Зберігати в холодильнику. В залежності від індивідуальних смаків, можна додати трохи улюбленого рому, води і розмішати.

5. На основі рому - Truffled Hot Buttered Rum


Що потрібно:
- 45 мл рому Appleton Reserve
- 15 мл лікеру Licor 43
- 10 мл лікеру All Spice Dram
- 15 мл імбирного сиропу
- Окріп
- 1 чайна ложка трюфельної олії

Як робити:
Розігріти келих. Додати в келих всі інгредієнти, потім масло. Після змішання натерти корицю на тертці і посипати в келих.

Бажаємо Вам теплого вечора і приємного Різдва!

Рецепт, Різдво, коктейлів
Оціни пораду →
Переглядів: 1407
Рейтинг: 5.0/3

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ