ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

10 корисних сніданків і каш

10 корисних сніданків і каш Ідеальний дитячий сніданок - смачний, красивий і здоровий. Запропонуйте вашій дитині такий сніданок, щоб вона з'їла його із задоволенням, і у відмінному настрої відправилася до школи.

Здоровий та корисний сніданок складається зі складних вуглеводів і білків, щоб дитина могла вчитися, не думаючи про їжу, до другого сніданку або навіть обіду. Поєднуйте крупи, пластівці або цільнозерновий хліб з молоком або йогуртом, яйцями або сиром. Не забудьте доповнити дитячий сніданок свіжими фруктами або ягодами: вони додадуть не тільки необхідні вітаміни і мінерали, але і яскраві фарби, так потрібні на початку дня!

Рецепт корисних сніданків і каш

Сирники - дуже корисний сніданок

Корисний сніданок: Сирники


Нам портібно:
• 3 ст. л. борошна;
• 2-3 ст. л. цукру;
• яйця - 2 шт;
• борошно для панірування;
• сир - 500 г;
• масло рослинне - для обсмажування;
• жменю родзинок.

Рецепт приготування сирників
1. Ізюм розпарити в гарячій воді, відкинути на друшляк, дати обсохнути. Сир протерти разом з цукром через сито. Додати в сир борошно і яйця. Вимісити однорідне тісто. Додати родзинки і перемішати
2. Борошно для панірування просіяти на робочу поверхню. Вологими руками брати тісто невеликими порціями і, формуючи з нього коржі, обвалювати кожну в борошні. Залишити на 10 хв. Потім обваляти в борошні ще раз.
3. Розігріти в сковороді олію. Обсмажувати сирники по 1,5 хв. з кожного боку.
Подавати гарячими зі сметаною.

Омлет «Три смаки» - правильний вибір сніданку

Смачний та корисний сніданок: Омлет «Три смаки»


Що потрібно:
• гілочки петрушки - 4 шт.
• кабачок вагою - 500 г
• товчений часник - 2 зубчики
• яйце - 12 шт.
• перець солодкий червоний - 2 шт.
• мелений мускатний горіх - 1 ч. л.
• стебла зеленої цибулі - 4 шт.
• сіль за смаком
• масло рослинне - 4 ст. л.

Спосіб приготування:
1. Перці вимити, покласти у форму для запікання і поставити в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хв. Перекласти в поліетиленовий пакет, зав'язати горловину і дати перцям охолонути. Потім зняти шкірку і видалити серцевину. М'якоть тоненько нарізати. Кабачок очистити, розрізати навпіл і видалити насіння. Нарізати кабачок невеликими кубиками. Зелену цибулю і петрушку вимити, обсушити і дрібно нарізати. Часник очистити і подрібнити.
2. Збити 4 яйця з цибулею, петрушкою, часником, дрібкою мускатного горіха, сіллю і перцем.
3. У сковороді розігріти 1 ст. л. масла і влити збиті яйця. Через 15 хв. перекласти корж на паперовий рушник.
4. Збити ще 4 яйця з шматочками перцю і спеціями. Смажити в 1 ст. л. масла 1,5 хв.
5. Покласти на перший коржик.
6. Розігріти масло і обсмажити кабачки, 5 хв. Збити яйця зі спеціями, влити в сковороду з кабачками і готувати 1,5 хв. Перевернути на іншу сторону. Перекласти всі коржі у форму один на одного. Поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хв.
Дати трохи охолонути, вийняти з форми, нарізати порційними шматками і подати до столу.

Манні фігурки з абрикосами - теж чудовий та корисний сніданок

Манні фігурки з абрикосами


ІНГРЕДІЄНТИ
• 100 г манної крупи;
• 1/2 л молока ;
• 2 яйця ;
• 150-200 мл вершків жирністю 25% ;
• 50 г вершкового масла ;
• 2 ст. л. панірувальних сухарів ;
• 2 ст. л. подрібненого мигдалю ;
• половина стручка ванілі ;
• 1 ст. л. коричневого цукру ;
• сіль за смаком ;
• 400 г свіжих абрикосів ;
• 3 ст. л. меду або коричневого цукру ;
• 150 мл негазованої мінеральної води.

Рецепт приготування:
1. Для абрикосового соусу розріжте абрикоси вздовж і видаліть кісточки. Підігрійте воду, розчиніть в ній мед (або цукор), доведіть до кипіння, покладіть половинки абрикосів і варіть 5-7 хв.
2. Вийміть з сиропу половинки абрикосів. Уваріть сироп до густоти, остудіть і поставте сироп і окремо абрикоси в холодильник на 30 хв. Збийте дуже холодні вершки в густу піну, поступово підливаючи сироп. Відставте до подачі.
3. Стручок ванілі розрізати вздовж навпіл, кінчиком ножа вишкребіть насіння, налийте в сотейник молоко, туди ж покладіть стручок.
4. Доведіть молоко до кипіння і поступово, помішуючи, всипте манну крупу, цукор і сіль на кінчику ножа. Варіть на середньому вогні до готовності (вийде густа каша), приблизно 7 хв. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
5. Відокремте жовтки від білків. Добавьте в кашу яєчні жовтки, гарненько перемішайте. Масу викладіть на змащене маслом деко і розрівняйте, товщина шару повинна бути не більше 2 см.
6. Коли маса повністю охолоне і стане щільною, виріжте формочками для печива сердечки, зірочки, квіточки (або інші фігурки).
7. Збовтайте яєчні білки. Перемішайте сухарі з горіховою крихтою. Розігрійте в сковороді вершкове масло. Умочіть фігурки з манки спочатку в білок, потім в сухарі з горіхом і обсмажте в олії до золотистого кольору.
8. Манні фігурки викладіть на тарілку, додайте до них половинки абрикосів, полийте вершковим соусом.

Рисовий пудинг з ягодами і ваніллю на сніданок

Рисовий пудинг з ягодами і ваніллю


Які інгридієнти нам потрібні
• 1 стакан круглозернистого рису ;
• 1 л молока ;
• 80 г вершкового масла ;
• 1 склянка ягід (чорниця, малина, інше) ;
• 3 ст. л. цукру ;
• 1/2 ч. л. солі ;
• ягідний сироп для подачі .

Спосіб приготування
1. Покладіть рис в широку каструлю з товстим дном і залийте 1,5 склянки киплячої води. Доведіть до кипіння і варіть 10 хв. постійно помішуючи.
2. Розріжте уздовж стручок ванілі і вишкребіть насіння. Доведіть до кипіння молоко і влийте до рису половину. Додайте насіння ванілі і варіть, помішуючи, поки пудинг не загусне.
3. Влийте ще трохи молока, додайте сіль і цукор. Варіть до готовності, при необхідності підливайте молоко. У готовий пудинг вмішайте вершкове масло і зніміть каструлю з вогню.
4. Додайте ягоди. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хв. Розкладіть пудинг по креманкам або красивим мисочкам і полийте ягідним сиропом.

Порада: Рисова каша вариться досить довго, тому можна приготувати її з вечора, а вранці розігріти, додавши молоко.

Корисний сніданок це Пшоняна каша з сиром

Пшоняна каша з сиром


Інгридієнти
• 1 склянку пшона ;
• 2 склянки соєвого молока ;
• 300 г нежирного сиру ;
• сіль за смаком ;
• 1 ч. л. порошку каррі, за бажанням.

Рецепт пшоняної каші з сиром

1. Пшоно кілька разів промийте: спочатку холодною, а потім гарячою водою так, щоб вода з стікала абсолютно прозора.
2. Покладіть пшоно в каструлю, влийте 200 мл питної води, доведіть до кипіння і варіть до напівготовності 15 хвилин. Якщо вбралася не вся вода, злийте її.
3. Додайте в каструлю з пшоном кипляче молоко, каррі (за бажанням) і сіль. Зменшіть вогонь до мінімального, щільно закрийте кришкою і варіть 30 хв. Зніміть з вогню.
4. Покладіть сир, ретельно перемішайте, загорніть каструлю з кашею в ковдру і залиште на 30-40 хв.

Млинець «Метелик» - веселий сніданок для дитини

Млинець «Метелик»


Які інгридієнти тобі потрібні
• 120 мл молока
• 45 г борошна
• 1 жовток
• 25 г рослинної олії
• 1 ч. л. цукру
• дрібка солі
• 1 гілочка червоної смородини
• 1 ягода винограду
• 50 г жирних вершків

Як готувати
1. Приготуйте тісто. Борошно просійте, в чаші змішайте борошно, сіль, цукор, жовток, масло. Перемішайте, влийте молоко і збийте. Тісто процідити.
2. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Влийте трохи рослинного масла. Порухайте сковороду, щоб масло повністю покрило дно.
3. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник тіста. Рухайте сковороду, щоб тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини, поки краї не почнуть коричневіти. Піддягніть край лопаткою і переверніть. Смажте ще 1-2 хвилини з іншого боку. Зберігайте теплими до подачі.
4. На тарілку покладіть один млинець, зверху накрийте другим і злегка стягніть по центру (як на малюнку).
5. Вершки збийте за допомогою міксера, при бажанні додайте харчовий барвник. За допомогою кондитерського мішка викладіть по центру зібраного млинця тулуб. Прикрасьте ягодами крила метелика.

Ведмідь із млинців

Ведмідь із млинців


Інгридієнти
• 50 г шоколаду
• 1 ягода полуниці
• 3 ягоди смородини
• 1 ягода фізалісу
• 100 мл жирних вершків
• 120 мл молока
• 45 г борошна
• 1 жовток
• 5 г цукру
• 25 г рослинної олії
• дрібка солі

Рецепт приготування
1. Приготуйте тісто. Борошно просійте, в чаші змішайте борошно, сіль, цукор, жовток, масло. Перемішайте, влийте молоко і збийте. Тісто поцідити.
2. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Влийте трохи рослинного масла. Повертайте сковороду, щоб масло повністю покрило дно.
3. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник. Повертайте сковороду, щоб тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини. Піддягніть край лопаткою і переверніть. Смажте ще 1-2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть на блюдо. Зберігайте теплими до подачі.
4. Виріжте з млинчиків 2 овали, 2 кола, ніс і вуха. Складіть разом овал і коло. Збийте вершки, промажте млинці, прикладіть вуха, накрийте другими частинами. Зверху покладіть ще шар вершків і посипте тертим шоколадом. Покладіть ніс і зробіть очі.
5. Частину вершків при бажанні за допомогою харчового барвника окрасьте, помістіть вершки в кондитерський мішок, зробіть лапи. З ягід зробіть букет. Відразу подавайте.

Дитяча манна каша з ягодами - такий сніданок неодмінно сподобається малюку

Дитяча манна каша з ягодами


Інгридієнти
• 1 склянка молока
• 1 ч.л. цукру
• 3 ч.л. манної крупи
• ¼ ч.л. солі
• шматочок вершкового масла
• ягоди для подачі

Рецепт приготування
1. Налийте холодне молоко в каструлю. Всипте сіль і цукор за смаком, розмішайте. Додайте манну крупу в молоко.
2. Поставте на вогонь і почніть безперервно помішувати. Як тільки молоко почне закипати, зменшіть вогонь, посуньте каструльку на край конфорки і продовжуйте помішувати хвилини дві-три, поки каша не загусне.
3. Додайте вершкове масло, перемішайте, перелийте кашу в тарілку, додайте джем і ягоди.

Вівсяна каша з яблуками і корицею

Вівсяна каша з яблуками і корицею


Інгридієнти
• 2 склянки вівсяних пластівців
• 2 яблука
• 400 мл яблучного соку
• 400 мл молока
• 2 ст. л. коричневого цукру
• 1 ч. л. меленої кориці
• 1/3 склянки вершків жирністю 22%

Рецепт приготування
1. Вівсяні пластівці насипте в каструлю. Влийте молоко, додайте цукор. Поставте на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Влийте сік, ще раз доведіть до кипіння.
2. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими часточками, додайте в кашу. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 хв. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште в теплому місці ще на 5 хвилин.
3. Додайте в гарячу кашу корицю і вершки. Швидко перемішайте і подавайте.

Запіканка сирна з ананасом - такий сніданок краще робити у вихідні

Запіканка сирна з ананасом


Інгридієнти
• 3 яйця
• 3 ст. л. цукру
• 750 г сиру
• 3 ст. л. манної крупи
• цедра 1 лимона
• 1/4 ч. л. ванільного цукру
• 200 г консервованого ананасу
• 1 ст. л. вершкового масла
• 2 ст. л. родзинок
• 2 ст. л. панірувальних сухарів
• Консервована вишня для прикраси

Рецепт приготування
1. Відокремте 1 яєчний жовток. Білок і залишок яйця збийте з цукром.
2. Ізюм залийте окропом на 10 хв. Відкиньте на сито, дайте стекти всій воді. Змішайте сир з манкою, подрібненою цедрою лимона, ванільним цукром і родзинками. Влийте збиті яйця з цукром, ретельно перемішайте.
3. Часточки ананаса і вишню укладіть на дно круглої форми, змащену вершковим маслом і присипану сухарями. Зверху викладіть сирну масу. Збийте залишок жовтку, змастіть їм поверхню запіканки. Випікайте при 180 ° С 40 хв.

каші, Школа, рецепти, сніданки, поради батькам
Оціни пораду →
Переглядів: 847
Рейтинг: 5.0/6

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...