ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Компот з черешні: Робимо заготовки на зиму

Компот з черешні: Робимо заготовки на зиму Як і будь-які інші фрукти і ягоди, черешню їдять переважно в сирому вигляді, особливо враховуючи, що її сезон недовгий. Але ще черешню заготовляють на зиму: варять варення і компоти.

Літо добре тим, що можна вдосталь поїсти улюблених ягід і фруктів. Але не варто забувати і про домашні заготовки на зиму. Солодкий і ароматний компот з черешні буде нагадувати про теплі дні під час довгої зими.

Для консервування відбирають стиглі черешні, що вже дозріли на дереві. Заготовки зазвичай роблять з черешні темного або світло-жовтого забарвлення. На час підготовчих робіт черешню поміщають в холодну чисту воду, щоб оберегти ягоди від потемніння.

Компот з черешні можна варити різними способами: з кісточками, без кісточок, в цукровому сиропі і т.д. Але крім чудового смаку, важливо зберегти в компоті всі корисні речовини і вітаміни.

Головне при приготуванні черешневого компоту - правильно розрахувати кількість цукру. Черешня, в порівнянні з вишнею, набагато солодша, відповідно, і цукру потрібно класти менше. Черешневий компот можна не тільки заготовляти на зиму, а й готувати влітку в якості прохолодного напою.

Рецепт компоту із черешні

Компот з черешні бажано закочувати в 3-літрові банки.

Інгредієнти:
• Черешня з кісточками - 5 склянок;
• Цукор (пісок) - 1,5 склянки;
• Вода - 3 л.

Як приготувати компот з черешні на зиму: Перебрати ягоди, промити і відкинути на друшляк. Довести до кипіння в каструлі 3 літри води. Наповнити простерилізовану банку черешнею, поставити її у велику миску. Наповнити її окропом до самого верху, прикрити кришкою і залишити
на 10-15 хвилин.

Потім злити воду без ягід в чисту каструлю і додати цукор. Готувати до повного розчинення кристалів цукру. Налити отриманий сироп в банку з ягодами до самого верху і закатати. Якщо сиропу недостатньо, долити киплячу воду. Перевернути банку вниз дном і закутати рушником. Залишити до повного охолодження.

Компот з черешні буде готовий до вживання через місяць. Якщо компот здасться занадто солодким, його можна розбавити мінералкою або кип'яченою водою.

компот, Рецепт, Заготовки на зиму, консервація
Оціни пораду →
Переглядів: 1991
Рейтинг: 5.0/2

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ