ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати Смажені кабачки в овочевому соусі (рецепт для консервування)

Як приготувати Смажені кабачки в овочевому соусі (рецепт для консервування) Чудовий овоч кабачок: хороший і свіжоприготовленим на літньому столі, смачний і в заготовках. А вже скільки різних способів його перетворення для зимового вживання придумали наші господині!

Він відмінно поєднується з традиційними сезонними овочами з наших грядок, тому і в банки найчастіше потрапляє в їх компанії.

Також кабачок може послужити основою для оригінального варення і надати можливість виконувати соло, наприклад, цитрусові.

Влітку свіжі кабачки найчастіше готують смаженими. Давайте і заготовив їх на зиму в такому вигляді.

Інгредієнти для приготування смажених кабачків в овочевому соусі:

• 1 кг кабачків,
• 2 цибулини,
• 3 зубчики часнику,
• 0,5 кг томатів,
• 4 шт. солодкого перцю,
• 1,5 ст. л. цукру,
• 2 ч. л. солі,
• 1 ст. л. 9% оцту,
• пучок зелені (петрушка, кріп),
• рослинне масло для обсмажування.

Рецепт приготування:

Спочатку підготуємо всі овочі. Кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки близько 1 см.

У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, а потім нарізаємо кубиками.

Томати нарізаємо теж кубиками, а цибулю - півкільцями. Зелень подрібнюємо, а часник нарізаємо пластинками.

На розігрітій сковороді, змащеній олією, обсмажуємо з двох сторін скибочки кабачків. Сильно смажувати не потрібно.

З невеликим додаванням олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім в цю ж сковороду викладаємо підготовлені томати і перець, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на маленькому вогні.

Після того як овочі протушкувати, перекладаємо їх в каструлю і подрібнюємо блендером. Потім в отриману масу додаємо цукор, сіль і оцет. Все перемішуємо і проварюємо на повільному вогні 1-2 хвилини.

Тепер всі інгредієнти підготовлені, можна заповнювати попередньо простерилізовані банки. На дно наливаємо більшу ложку отриманого овочевого соусу, додаємо трохи зелені, 2-3 пластинки часнику і викладаємо шар кабачків.

Так перешаровувати, стежачи, щоб не було порожнеч. У самому верху останнім повинен виявитися соус.

Накриваємо банки стерилізованими кришками і ставимо на стерилізацію в каструлю з водою. На її дно не забуваємо покласти тканинну серветку. Час стерилізації літрових банок - 90 хвилин, півлітрових - 60 хвилин.

По закінченні цього часу банки закручуємо і перевертаємо, залишаючи так до повного охолодження. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 літри смажених кабачків в овочевому соусі.

кабачки, соус, Рецепт, консервація, заготовка на зиму
Оціни пораду →
Переглядів: 130
Рейтинг: 5.0/1

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ