ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Як приготувати абхазьку аджику

Як приготувати абхазьку аджику Аджика - це абхазька гостра приправа, пастообразна маса з солі і прянощів, а також овочевого пюре. Ми поділимося з тобою рецептом її приготування.

Слово аджика абхазького походження і перекладається як сіль. В Абхазії аджика готувалася завжди вручну. Гострий перець перетирався між двох каменів. Нижній великий камінь мав невелике заглиблення в центрі. Меншим овальним каменем розтирали підв'ялений перець, часник і прянощі до консистенції масла. Перетирання сприяє і виділенню ароматних ефірних масел з усіх складових.

Для приготування аджики використовується різне поєднання свіжих і сухих трав, тому аджика може бути не тільки червоного кольору.

Аджику подають разом і з першими, і з другими стравами, і навіть як приправу до десерту - в Абхазії аджику можуть їсти навіть з динею. З аджикою готують і відомий соус до м'яса - ткемалі.

Аджика по-абхазьки

Інгредієнти:
• 1 кг гострого стручкового перцю;
• 5 головок часнику;
• 250 г свіжої кінзи;
• 250 г свіжого кропу;
• 20 г фіолетового базиліка;
• 1 ст. л. насіння коріандру;
• 200 г очищених волоських горіхів;
• сіль.

Приготування:
Одягати гумові рукавички, щоб не отримати опік рук.

Стручки промитого перцю розрізати навпіл, видалити насіння і перегородки. Залити перець холодною водою і залишити на 3 години, щогодини міняючи воду.

Пропустити всі інгредієнти через м'ясорубку.

Додати стовчене в ступці насіння коріандру і велику сіль.

Стерилізувати банки і наповнити їх аджикою.

Закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.

заготивки на зиму, АДЖИКА, домашні заготовки, консервація
Оціни пораду →
Переглядів: 864
Рейтинг: 5.0/4

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...