ВойтиРеклама на сайте

Ікра з баклажанів, помідорів та перцю - рецепт приготування

Ікра з баклажанів, помідорів та перцю - рецепт приготування Дуже смачна заготовка на зиму з баклажанів: ікра з болгарським перцем, помідорами, часником і зеленню.

Інгидієнти:
• баклажани - 3 кг.;
• болгарський перець - 300 г.;
• ріпчаста цибуля - 300 г.;
• помідори - 300 г.;
• зелень - за смаком;
• часник - 1 головка;
• рослинне масло - 100 мл.;
• цукор - за смаком;
• сіль - за смаком;
• мелений перець - за смаком.

Рецепт приготування:
1. Баклажани помити, розрізати вздовж на 2 частини, викласти на деко і змастити зрізи рослинною олією. Запікати в розігрітій до 220 ° С духовці 25 хвилин.

2. М'якоть баклажанів порубати ножем. Лук очистити і дрібно порізати. Перець помити, видалити серцевину і насіння; порізати м'якоть маленькими кубиками.

3. З помідорів зняти шкірку і подрібнити у блендері.

4. У товстостінній посуді розігріти олію. Додати цибулю і обсмажувати 2 хвилини. Додати перець і готувати, помішуючи, 5-7 хвилин.

5. До цибулі і перцю додати томати, перемішати і готувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, 5 хвилин. Додати м'якоть баклажанів, перемішати і тушкувати, періодично помішуючи, 7-8 хвилин.

6. Часник очистити і пропустити через прес. Зелень помити, обсушити і дрібно посікти.

7. До баклажанів додати часник, зелень, сіль, трохи цукру, перець. Перемішати і тушкувати 5-7 хвилин.

8. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки і прикрити стерилізованими кришками (Не закупорювати).

9. Банки з ікрою поставити в каструлю з теплою водою, воду в каструлі довести до кипіння і стерилізувати 10-15 хвилин (час з розрахунку на 0,5 літрові банки).

10. Банки закатати і добре укутати до охолодження. Зберігати ікру в прохолодному місці.

баклажани, домашні заготовки, ікра, Заготовки на зиму, консервація
Оціни пораду →
Переглядів: 1399
Рейтинг: 5.0/5

Зверніть увагу

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Loading...