ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

3 простих рецепта заготовки помідорів на зиму

3 простих рецепта заготовки помідорів на зиму Якщо у вас зовсім не вистачає часу на заготовки, рекомендуємо вам скористатися нашими простими рецептами. Йтиметься про мариновані помідори. Адже шкода, якщо урожай пропаде.

1. Пряні помідори
Добірні томати в класичному пряному розсолі з додаванням листя хрону, вишні та смородини. Відмінна соковита закуска до святкового столу.

Що знадобиться:
• 3 кг стиглих дрібних помідорів,
• корінь хрону до смаку,
• листя хрону,
• свіжий естрагон за смаком,
• 5 зубчиків часнику,
• листя вишні і смородини за смаком,
• парасольки кропу за смаком,

Для розсолу на 1 л води:
• 2 ст. л. солі.


Рецепт приготування:
1. Приготувати сольовий розсіл. У киплячій воді розчинити сіль, процідити, знову закип'ятити.
2. Помідори і спеції вимити, часник очистити. Корінь хрону очистити і нарізати. Свіжий естрагон нарізати довільно.
3. Помідори і підготовлені спеції викласти в стерилізовані банки, залити гарячим соляним розсолом, закрутити, перевернути і залишити до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

2. Мариновані помідори з гострим перцем
Для тих, хто віддає перевагу погостріше, стручковий перець в баночці з помідорами стане приємною несподіванкою. Разом з ароматними помідорами з власної грядки виходить гарне поєднання.

Вам знадобиться:
• 1 кг помідорів,
• 5 зубчиків часнику,
• гострий перець за смаком.

Для маринаду на 1 л води:
• 2 лаврові листки,
• 5 горошин запашного перцю,
• 2 ст. л. цукру,
• 1 ст. л. оцтової есенції,
• 1 ст. л. солі.


Рецепт приготування:
1. Приготувати маринад. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, знову довести до кипіння. Варити 5 хвилин на невеликому вогні. Остудити, додати оцтову есенцію.
2. Часник очистити, нарізати скибочками, помідори і гострий перець вимити і добре обсушити. У стерилізовані банки викласти помідори, чергуючи з перцем і часником. Залити гарячим маринадом, залишити на 10 хв.
3. Маринад знову злити в каструлю, довести до кипіння, трохи остудити, залити банки з помідорами, закатати, перевернути і залишити до повного охолодження.

3. Гостро-солодкі помідори
У цьому рецепті у нас тільки томати і нічого більше. Необхідний смак солоні надає правильно зроблений маринад. Насолоджуйтесь улюбленим овочем з власної грядки!

Що нам знадобиться (на 1 л банку):
• 1 кг помідорів чері (або просто маленького розміру),
• 4 ст. л. цукру,
• 2 ч. л. солі,
• 5-6 зубчиків часнику,
• 5 горошин чорного перцю,
• 0,75 ч. л. лимонної кислоти,
• вода для розсолу і кип'ятіння.


Рецепт приготування:
1. Помідори акуратно звільнити від плодоніжок, ретельно вимити і висушити. Щільно укласти в простерилізовані банки і залити окропом. Залишити на 10 хв остигати.
2. Приготувати маринад. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, перець, часник і перемішати. Кип'ятити маринад 10 хвилин.
3. Із банки з помідорами злити воду. Помідори залити киплячим маринадом зі спеціями і прянощами. Додати лимонну кислоту. Накрити банку стерилізованою кришкою і закатати ключем для консервації.
4. Банку перевернути. Щільно накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Ось і все, з такими заготовками зима буде доброю.

Ваша, Оленка Смачненька.

помідори, домашні заготовки, консервація
Оціни пораду →
Переглядів: 246
Рейтинг: 5.0/2

ЗАЛИШТЕ СВОЮ ДУМКУ

avatar

СХОЖІ ПОРАДИ

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ