ВойтиРеклама на сайте

рецепти від читачів

Колишня годувальниця — стала споживальниця

Новости в районе

Народна мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». Та, на жаль, пересічний українець змушений споживати те, що йому пропонують. А якість продуктів харчування на ринку чи у магазині досить часто не просто не задовольняє споживачів, але є небезпечною для здоров’я. І хоча на багатьох товарах уже ставлять позначки типу «Без ГМО», малоймовірно, що так воно і є насправді.

Прикро, що для багатьох країн світу ми сьогодні стали ринком збуту товарів загального вжитку. У цьому я переконалася, завітавши до одного із супермаркетів Борисполя і ознайомившись із географією країн-виробників продуктів харчування. Адже продуктам харчування закордонного виробництва, які ми вживаємо щодня, віддані найкращі місця на торгівельних прилавках.

У той час, коли у нас пустками стали зруйновані сільськогосподарські підприємства, заростають бур’янами незасіяні поля, найродючіші землі захаращені безкінечними смітниками, молочні продукти завозять з Німеччини, вироби з м’яса — з Іспанії і Бельгії, твердий сир — з Данії, Франції і Фінляндії, а цукор — з Великобританії, Німеччини та Африки. Ніхто вже й не приховує, що «глянцеві» овочі та фрукти імпортовані з Польщі, Іспанії, Африки, Ізраїлю, Китаю. Зате колись квітучі сади на Бориспільщині, та й по всій Україні, стоять недоглянуті і занедбані. Цікаво, скільки разів оброблені блискучі яблука, аби жоден черв’як не пошкодив плід? Та й чи більше користі чи шкоди принесуть заморські фрукти нашому здоров’ю?

Великі сумніви виникають щодо якості дитячого харчування. Географія його виробництва особливо широка: Швейцарія, Німеччина, Австрія, Словенія, Росія, Ізраїль, Білорусь, Фінляндія, Польща тощо. Соки, пюре, суміші для немовлят схвалені МОЗ України. Але чи може бути корисним продукт для малюка, який зберігається щонайменше декілька місяців? Скільки барвників і консервантів додають до фруктових соків і м’ясних страв?
Чому нікого не притягають до відповідальності за те, що в Україну ввозять продукти харчування з канцерогенами та іншими шкідливими домішками? Чому, незважаючи на доведену неймовірну шкідливість, продовжується виробництво згущеного молока із вмістом клею, солодощів із небезпечними барвниками-алергенами, гормональної курятини, штучного молока і ковбаси без м’яса? Адже ЗМІ регулярно наводять лабораторно доведені факти про неналежну якість продуктів, які впливають на здоров’я, особливо у дитячому віці. Чи не продовжується, бува, масовий геноцид нації і сьогодні за допомогою таких привабливих кольорових обгорток та підсилювачів смаку? Бо ж пересічна людина не звертає уваги на вміст продукту, виробника, а обирає продукти харчування за доступною ціною.

То на чиєму ж боці стоїть наша влада? Чиї інтереси захищає?

Оцени новость →
Просмотров: 542
Рейтинг: 5.0/1

Комментарии

avatar

Новости по теме

Новости партнеров